Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljekari:

Mljekari: Neka nas prime premijer i predsjednik da čuju i drugu stranu

jadranka kosor
Patrik Macek/PIXSELL
23.02.2012.
u 15:23

Tražit ćemo da i drugi klubovi zastupnika u Saboru prime predstavnike mljekara, da svi zajedno spriječimo njihovo propadanje, rekla je J. Kosor

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor primila je danas u Saboru proizvođače mlijeka, a nakon sastanka proizvođači su se međusobno porječkali pa je tako jedan od njih kolegama rekao da ne bi nikada došao da je znao da će ih ona primiti. Među mljekarima koji su došli u Sabor bio je i dio sinoć pritvorenih mljekara.

– Razgovarali smo o problemima koji i dalje nisu riješeni. Tražit ćemo da i drugi klubovi zastupnika u Saboru prime predstavnike mljekara, da svi zajedno spriječimo njihovo propadanje. I dalje ćemo inzistirati da u Sabor dođe premijer i objasni što Vlada misli poduzimati kao sljedeće korake – rekla je Kosor te dodala kako su se ona i mljekari složili da prosvjede ne treba radikalizirati.

Pokušat će se čuti i s predsjednikom RH Ivom Josipovićem koji je, tvrdi, uvijek imao razumijevanja za probleme poljoprivrednika i zamoliti ga da primi prosvjednike koji su već na rubu očaja.

– Rješenja nema, Vlada se mora uključiti i mislim da je nužno da se i premijer osobno uključi i pomogne riješiti ovaj problem. Ovo su razumni ljudi koji razumiju probleme države i situaciju u kojoj se nalazimo, razumiju Vladu koja je relativno nova, ali problem se mora riješiti za stolom.

Farmer iz Đakova Branko Zorić rekao je da su problemi u mljekarskom sektoru ekonomski problemi, a ne politički.

– Molim sve saborske zastupnike i klubove da nas pozovu da im pokažemo kako sve izgleda na papiru. Pozivam i premijera i predsjednika da nas prime i poslušaju i drugu stranu. Mi ne želimo maltretirati građane Zagreba i Hrvatske, ali želimo dugoročno riješiti svoj problem da ne moramo svaku godinu izlaziti na cestu. Barem da nas spase prije ulaska u EU, a onda kako nam bude – rekao je farmer Zorić.

Komentara 102

Avatar Burviles
Burviles
19:55 23.02.2012.

jadni su ti mljekari kad su se išli žaliti ovoj sjedokosoj,pa oni su ih uništili !!

00
0001
15:41 23.02.2012.

Sramota je što se premijer nije udostojio primiti mljekare, dovezite vi traktore na Markov trg.

OB
-obrisani-
19:46 23.02.2012.

Tražit ćemo da i drugi klubovi -- Gebali vas klubovi . . . radi se o drzavi . . . tko je ova sjeda baba na naslovnici? zasto ruku na ustima sta je zaboravila zube doma u casi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije