Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odustaju
Povratak na članak

Mlinarić: Dok ne vrate milijardu kuna ne mičemo se sa cesta

Čelnik koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije Dragutin Dukić najavio je za četvrtak u 13 sati u Gradskoj vijećnici Kutjeva sastanak na kojem seljaci očekuju i ministra poljoprivrede Petra Čobankovića.

Komentari 20

MI
mitar
12:15 03.03.2010.

Pa sta se bunite,glasali ste za ovakvu drzavu

VL
OB
-obrisani-
11:07 03.03.2010.

Lani, nakon traktorskog desanta na Zagreb i prolijevanja mlijeka po asfaltu, pred seljake nije izišao ministar poljoprivrede Pankretić kao što bi mu to bila dužnpst, već je izišao mali debeljko Čobi u paru s tadašnjom Suzanom, današnjom premijerkom Jadrankom. Nakon privođenja na informativni razgovor, tj. dogovor glavnih bukača (od kojih je jedan krezubi izduženog lica i smiješne crte umjesto brade), pred okupljenu svjetinu su izišli s uzvicima Dogovor je postignut! Seljaci kući pjevajući, sutradan nedostojni seljački sin Pankretić kaže kako nema pojma otkud nepobjedivom paru Čobi-Suzana novac za obećanja.. Ovih dana je uslijedio nastavak priče. Novca nije bilo tad, nema ga ni sad. Dok seljaci ne shvate važnost dobrog PR-a, dok ne shvate da je njihov interes da ih predstavljaju naočiti i retorički nadareni seljaci, a da na platnom spisku imaju obrazovane ljude koji će državu dobijati njenim sredstvim - sudskim presudama, jalovi prosvjedi će se nastavljati,seljaci tonuti, uvoznici se i dalje smijati gledajući kakve diletante imaju za protivnike u borbi za potrošački kolač u državi, Sava će se ulijevati u Dunav, Dunav u Crno more, a poput vode će se također odlijevati hrvatski novac tamo negdje...

VL
CE
cericzel
11:26 03.03.2010.

Venlo, djelom si u pravu, no ispravit ću te, čisto radi pojašnjenja-što je u čijoj nadležnosti; naime, Ćobanković je izašao pred njih iz razloga što je ON ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, a Pankretić je ministar regionalnog razvoja, šumarstvaa i vodnog gospodarstva.. Ćobankovićeva domena je ipak ovaj problem.. Što se ostatka tvog izlaganja tiće, slažem se. Novaca nema. I sve dok se negdje ne uzme, neće se imati ovdje ni dodati. Gdje da se uzme? (opet ponavljam-možda krenuti od javnih poduzeća? do kad će ih država vaditi?) (rekao bih i-novac predviđen za pomoć u \'erceg bosni, no, ako to predložim da se ukine, pa da našim seljacima-ercegovci će zamjeriti, i eto fajta..)

VL
PE
pehardro
11:37 03.03.2010.

HDZ će \"popapati\" HSS...

VL
OB
-obrisani-
11:47 03.03.2010.

pegaz U pravu si što se tiče sadašnje podjele uloga jednih te istih nesposobnih ljudi. No, ja sam spominjao lanjski prosvjed kojeg se, naravno sjećaš, dok nije bila izvršena rošada s Pankretićem. Tad je ministar poljoprivrede bio Pankretić, a Čobi nekakvog ruralnog razvoja, Jadranka je bila Suzana.

VL
DU
Deleted user
12:09 03.03.2010.

HSS-u omilio agroklijentilizam - a što je već bilo razvidno kao trend u epohi zlatoustog Tomčića, zar ne? Znači, seljaci - eh, oni njih trpe i spremni su ih i animirati prije izbora, ali sve do izvjesne razine kad ih se gadljivo (neformalno i potiho) otresu i krenu novoosvojenim revirima blizu vlasti da bi se osobno namirili. Tako da se ne treba čuditi Serjoži kojem omilila Podravka jer to je instant bogatstvo, a nadohvat ruke. Seljaci su pak prepušteni sami sebi! HSSeljačka posla...

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
11:57 03.03.2010.

@Venlo, zamisli da firma Limex kaze svojim kupcima: mene proizvodnja tacki kosta 50 euro-a po komadu, ako mi to ne date .... Kupci bi se od smijeha upisali u gace! Isto vrijedi i za seljake. Dok god seljak ne primjeni,, sve sto je potrebno, da na jednom hektaru oranice pozenje 8 tona psenice, ja da sam vlast, nebi ga uopce uzeo za ozbiljno. Nema tih drzavnih poticaja, koje njemu mogu pokrtiti razliku od 4 tone pcenice po hektaru. Neke udruge seljaka sam osobno vodio po raznim njemackim zadrugama (Genossenschaften), pokazivao im primjere efikasnog poola strojeva i mehanizacije, koja kosta puno a malo se koristi....pa sve do silosa i hladnjaca, koje su isto u njihovom vlasnistvu. Nista od toga nas seljak na zalost ne primjenjuje...jedino sto zele je da drzava non stop pokriva njihovu nesposobnost. Do sada su sa svojim ucjenama imali uspjeha! Ali vrc ide na vodu, dok se ne razbije.

VL
CE
cericzel
12:20 03.03.2010.

Venlo, znam o čemu pričaš, no, malo smo se izgubili u datumima; prosvjedi seljaka (lanjski) bili su ipak nakon spomenutih izbora, Ćobanković je tada već zasjeo u fotelju, tj. sjedio je i prije, no neka ministarstva su se dodala, odnosnoo tadašnje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva se podijelilo na dva naredna (niže navedena). Moram priznati da nisam 100% siguran (a ne da mi se sad tražiti podatke) , no, gotovo da sam siguran. No, to i nije uopće prebitno, obzirom na tekuću problematiku. Bitnije je da je Friščić došao u Vladu, zahvaljujući seljacima, a sad ni glasa od njega. Gdje je Friščić, pitam ja? Nije li on predsjednik HSS-a???!!! Neka ga bude sram..

VL
Z3
Zagreb_37
12:21 03.03.2010.

Balvan revolucija, opet? Uvijek sam govorio da Oluja nije bila dosta temeljita!

VL
VN
vladimir nadzor
12:23 03.03.2010.

Šta kaže beba koja se rodi u inozemstvu carskim rezom? Nit kuće, nit p...k materine

VL
OB
-obrisani-
12:26 03.03.2010.

Point of view Cijenim svaki angažman oko pitanja poticaja seljacima. Kad bismo spojili tragove iz mog i tvog posta, dobili bismo skoro identične stavove. Ti si vodio naše seljake po njemačkim seljačkim zadrugama i pokazivao im što? Efikasne strojeve, mehanizaciju,, silose, hladnjače u VLASNIŠTVU seljaka. Ja sam govorio o potrebi seljačkih udruga za pametnim i školovanim stručnjacima koji će im pokazati načine, modele, izvore financiranja i organizirati ih u moćnog gospodarskog čimbenika. Dok u Njemačkoj seljaci navedeno imaju u svom vlasništvu nabrojano, kod nas nemaju(imaju mogućnost pohrane robe u silosima koju im onda ukradu a država kaže da je nije briga za to). Seljacima treba promijeniti sam način davanja poticaja, a ne poticaje same. I to do trenutka da budu ospobljeni za ravnopravnu tržišnu utakmicu sa strancima. Limex ovdje nije usporediv. Osim tržišta, ovdje je u pitanju i sposobnost države da se prehrani sama, važnost očuvanja prostora, očuvanja sela. Mislim da nije hrvatski interes da njeno stanovništvo živi u nekoliko gradova, a da okolo bude šuma i šikara. Šikara bi bila još namanje loša posljedica.

VL
PE
pehardro
12:34 03.03.2010.

...Neobrazovani ministar \"POMAŽE\" neobrazovanim seljacima...HDZ-ova tragedija i groteska u LIJEPOJ NAŠOJ...dokle?

VL
OB
-obrisani-
12:43 03.03.2010.

Blokirati trg sv.Marka u Zagrebu,tako bi Ministri,saborski zastupnici pjesice dolazili na posel,te tako imali dobre cuvare \"SELJAKE\" Eh moj Cobankovicu;sjeti se mladosti i Ti si bio COBAN no sada si Ministar \"Sit gladnom nevjeruje\"!!!!!!!!!!

VL
OB
-obrisani-
12:46 03.03.2010.

Još nešto o poticajima i lažima vezanih uz to. Većinu poticaja ne dobivaju seljačka gospodarstva, njih 73.000 koliko ih ima. Dobivaju negdje oko 40% tih poticaja. Glavninu dobivaju privatne tvrtke tipa Agrokor. U Proračunu je za poticaje u poljoprivredi namijenjenoo 2,19 milijardi kuna. To je dečki oko 300 milijuna eura. Nisam siguran da toliko vrijedi ukupna godišnja proizvodnja u poljoprivredi!!! Ove godine ćemo uvesti oko 600.000 komada svinja. Iz Njemačke i Nizozemske. Ove godine ćemo potrošiti oko 70 milijuna eura za, pazite sad, za stvaranje administrativnih kapaciteta za povlačenje novca iz IPpard programa. Je li ovo država ili dječji vrtić?? Tko koga ovdje pravi budalama?????????????????????????

VL
BS
bstrabi2
12:47 03.03.2010.

Seljaci šta vam je Milanović obećao?Pa zar neznate da svaki dan.Na tisuće radnika završi na burzi.Oni nemaju ni zemlje,a kamoli ono što vi imate.Radnici u bilo kojoj firmi nemogu dobit kredit.Znate zašto? Jer sutra je već na ulici.Vi ste dizali kredite.I potpisivali ugovore s prevarantima.I sada je Čobanković kriv.Zbog ćega.Pa on vam nije rekao eda morate.S crnim vragom se udružiti.Eto vidite Šišljagić je postao Župan na prevaru.Jer gdje je nestala pšenica iz Đakovštine.On najbolje zna.Sigurno kod Glavaša u BIH-a.Inaće bi ga izrućili hrvatskoj.Šišljagić pitajtega gdje je bio za vrenme agresije.Zato ja znam kako je bilo.Prije devedeseti.Bile su obaveze i komunjare su samo pljaćkali po slavonskim selima.Oni koji su se odupirali.Ili su završili na GOLOM OTOKU ili negdje u grabi s metkom u čelo.To vi dobro znate koji ste stariji,ali možda ti stariji su bili ti koji su pljaćkali.Sad vas dižu da srušite vladu i da vratite Jugu.Sranite se jer toliko je krvi palo,a vi i dalje vjerujete vampirima....

VL
GA
gala
13:00 03.03.2010.

seljaci očito svoje ciljeve ne postižu prosvjedujući i pregovarajući s vladom. ministar obačava ono što je realno i ostvarivo, ne može obečati milijardu koju traži šišljagić koje nema. predlažem im neka se okrenu sebi i promijene stvari koje su u njihovoj nadležnosti. okrupnjavanje posjeda, udružuivanje u zadruge i okretanje kulturama koje su ekonomične...

VL
OB
-obrisani-
13:14 03.03.2010.

Evo lumena koji se naziva Oćoćinskipe Uredno broji \"neuspjehe\" ekonomije po naputku, valjda B92,ili Dnevnog avaza. -propao posao stoljeća u Crnoj Gori Poslom stoljeća su nazvali dokoni novinari izgradnju auto ceste u CG od nigdje do nikamo koju je hrvatskii konzorcij morao sam financirati iznosom od 900 milijuna eura. Zbog loše inevsticijske klime, taj novac nisu mogli naći u EU, a unutar Hrvatske bi tolika suma novca potrošena drugdje izazvala kaos u državi. -propao posao stoljeća s tramvajima u Beogradu Končar je bio daleko najpovoljniji na natječaju i imao je najkvalitetnije (je li ti to možda smeta zapravo???) tramvaje. Zbog idiotske vanjske politike koju je provodio Mesić koji je u tom trenutku objavljivao datum posjeta Kosovu na srpski Božić, između ostalog za posljedicu je imalo Končarov gubitak natječaja. -privlačenje srpskih tiurista na Jadran Nitko ga osim zlobnika poput tebe ne naziva poslom stoljeća. Istina je da prosječni srpski građanin nema za kavu, a elita će ionako svakako doći na Jadran -izgradnja cesta na Kosovu Još nema naznaka ni o dobitku, niti gubitku tog posla. Ostatak teksta je na udbaškoj razini. Nije niti za komentiranje.

VL
MI
mitar
15:46 03.03.2010.

Po ovim vasim forumima sam primijetio da se svi oni koji imaju drugo misljenje etiketiraju kao Srbi,Muslimani,Jugosloveni,komunisti .........,pa gospodo demonkrate jednoumlje je bilo na vlasti skoro 50 godina i 1990.je svrgnuto sa vlasti.Ali izgleda je prisutno jos u vasim glavama.

VL
OB
-obrisani-
20:36 03.03.2010.

Tipično za državu kretena lijene bitange koje se hrane na državnom koritu ništa ne poduzimaju dok pohlepna stoka blokira prometnice.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.