Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLIJEKO IZ K. DUBICE

Mlijekoprodukt: Sve naše mlijeko zdravstveno je ispravno

mlijeko,portal
Daniel Kasap/PIXSELL
15.02.2013.
u 16:18

Interna analiza pokazala je da su nalazi aflatoksina u svim ostalim ulaznim linijama ispod 0,05 mikrograma, tvrde u Mlijekoproduktu

Svi proizvodi mlijeka iz Kozarske Dubice na policama trgovina zdravstveno su ispravni, priopćila je danas mljekara Mlijekoprodukt iz tog bosanskohercegovačkog grada nakon što se pojavila informacija da je inspekcija u njihovu mlijeku pronašla veću količinu aflatoksina od dopuštene.

"Nakon internih analiza provedenih u Mlijekoproduktu hrvatska javnost može biti potpuno sigurna u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svih proizvoda mlijeka iz Kozarske Dubice koji se nalaze na policama trgovina. Naime, od ukupno 18 ulaznih linija Mlijekoprodukta, potencijalni problem prisutnosti aflatoksina uočen je prvotno kod četiri ulazne linije, odnosno točnije kod jedne od linija za koju je u tijeku postupak utvrđivanja porijekla farme s koje je navedeno mlijeko pristiglo u tvornicu", piše u priopćenju Mlijekoprodukta.

Iz mljekare također poručuju da su odmah nakon primitka informacije o potencijalnoj prisutnosti aflatoksina u njihovim proizvodima sve potencijalno upitne isporuke zaustavljene i vraćene na analizu.

"Interne analize Mlijekoprodukta dodatno su potvrdile da su nalazi aflatoksina u svim ostalim ulaznim linijama ispod 0,05 mikrograma, što je sukladno zakonski propisanim količinama odnosno zdravstveno u potpunosti ispravno", navodi se u priopćenju.

Komentara 1

TH
thekurcula
21:15 15.02.2013.

Primetio sam već više puta u vašim novinama da ste pridevsku zamenicu svo "legalizovali"! Verujem da znate da to gramatički nije baš najjasnije, to jest da ona, zvanično, još uvek ne postoji u srpskom jeziku, to jest, takoreći, ilegalna je, pa i za srednji rod, isto kao i za muški, glasi sve (sve vreme, sve mleko...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije