Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže slobodu

Mladići umrli u agoniji za Tibet, zapalili se u znak prosvjeda

new delhi,samozapaljenje
Reuters/PIXSELL
28.08.2012.
u 09:46

Kina je prosvjednike koji se zapale prozvala teroristima i kriminalcima, a za njihove drastične načine prosvjedovanja okrivila je Dalaj Lamu

Mladi tibetanski monah (18) i njegov bivši subrat (17) zapalili su se ispred samostana Kirti u Ngabi prosvjedujući protiv kineske vladavine nad njihovom domovinom, a od opeklina koje su zadobili preminuli su jučer u bolnici na jugozapadu Tibeta. Više od 50 ljudi u posljednje tri godine samozapaljenjem je pokušalo poslati jasnu poruku kineskim vlastima.

Najmanje polovina onih koji su na ovako drastičan način odlučili poslati poruku za svoju domovinu preminula je od ozljeda, dok je dio njih sa stotinama prosvjednika pritvoren, donosi Reuters.

Kina je prosvjednike koji se zapale prozvala teroristima i kriminalcima, a za njihove drastične načine prosvjedovanja okrivila je Dalaj Lamu. Peking tibetanskog dugovnog vođu smatra separatistom, dok on tvrdi kako za svoju domovinu zapravo traži samo veću autonomiju i niječe bilo kakav oblik nasilja.

Komentara 4

UK
UKUSA
10:44 28.08.2012.

Kad se Amerikanci pocmu paliti za slobodu - onda ce to biti vijest.

NJ
Noćni jahač
09:56 28.08.2012.

Zašto vrli Ameri tamo ne provedu demokratizaciju?

Avatar Alfons_x
Alfons_x
14:25 28.08.2012.

Na nedavnim prosvjedima u Izraelu su se zapalila 2 prosvjednika...o tome ni riječi, bitno je galamiti free tibet dok svi mi padamo u dužničko ropstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije