Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladić u Haagu

Mladić u odori stigao u Haag i nastavio zapovijedati

'A helicopter believed to be carrying wanted war crime suspect Ratko Mladic departs from Rotterdam Airport in Rotterdam May 31, 2011. Former Bosnian Serb military commander Ratko Mladic was extradited
'ROBIN VAN LONKHUIJSEN'
02.06.2011.
u 10:44

Da ga nisu odveli u helikopter, koji ga je prevezao do Haaga, Mladić bi još dugo sjedio na aerodromu i čavrljao

Iako je u svibnju 1992. godine izdavao topničkom bataljunu u opkoljenom Sarajevu zapovijed: "Tucite Pofaliće i Velušiće, tamo nema Srba", 19 godina poslije veleposlanici BiH u Nizozemskoj požalio se da su mu muslimani zapalili kuću u sarajevskom naselju Pofalići. Nakon kratkog susreta s veleposlanikom Srbije, Mladić je u zračnoj luci u Rotterdamu prišao veleposlanici BiH Mirandi Sidran-Kamišalić, koju je dugo držao za ruku, i raspitivao se o stanju u Sarajevu.

"Najprije se kratko zadržao s predstavnikom Srbije, nakon čega je prišao veleposlanici Sidran i uzeo je za ruku. Počeo joj je govoriti o sebi, o moždanom udaru koji je preživio, unucima i običnim stvarima. Pitao je kako je u Haagu i pokušavao šarmirati prisutne. Kada se pojavio, nije uopće izgledao kao čovjek koji je počinio toliko zla. Ali, u bližem kontaktu ipak se moglo vidjeti da je dio snage iz njega možda izašao, ali je zlo ipak ostalo! Raspitivao se o situaciji u Sarajevu i kazao da ga najviše zanimaju Pofalići, gdje je imao kuću koju su mu, kazao je, spalili muslimani", piše Slobodna Bosna.

Dok je na Specijalnom sudu u Beogradu tražio liječničku pomoć, prema tvrdnjama onih koji su ga dočekali, prije ulaska u pritvorsku jedincu UN-a u Scheveningenu najtraženiji haaški bjegunac kretao se stubama bez većih teškoća, a iz njegova stava i verbalne komunikacije nije se dalo naslutiti da je riječ o teško bolesnom čovjeku. Niz stube se također kretao bez većih teškoća. Očevici tvrde da je i veleposlanicu Sidran neuobičajeni susret s Mladićem iznimno pogodio jer ju je cijelo vrijeme držao za ruku. "Dok ju je držao desnom rukom, nekome je mahnuo lijevom. Liječnici iz Haaga koji su ga dočekali bili su iznenađeni činjenicom da se sa 68 godina tako dobro kreće. Činilo se da bi, da ga nisu odveli u helikopter koji ga je prebacio u Haag, on još sjedio na aerodromu i čavrljao", prenosi tjednik Slobodna Bosna.

Ključne riječi

Komentara 324

BE
beravi
15:51 02.06.2011.

akrivija de gubi se odavde

OB
-obrisani-
20:26 02.06.2011.

sto?? bas mi je fin nick....ja sam samo salatu jeo onomd devedesetih.....

Avatar dragi Ivo
dragi Ivo
15:35 02.06.2011.

Kako je ova Loriana dosadna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije