Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezakonit boravak

Mladi Zagrepčanin strance smjestio i odveo do granice

policija
Borna Filić/PIXSELL
09.09.2013.
u 12:36

Policajci su u četvrtak oko 21 sat na cesti Buzet – Vodice, u blizini mjesta Mandaši, prilikom izlaska iz vozila VW Transporter, zagrebačkih oznaka zatekli četvoricu muškaraca čije im je ponašanje bilo sumnjivo.

Buzetska je policija uhitila 25 godišnjeg Zagrepčanina i trojicu stranaca, državljane Srbije u dobi od 53 i 45 godina i 48 godišnjaka s Kosova, kojima je Zagrepčanin pomogao u nezakonitom boravku i kretanju kroz Hrvatsku te pokušaju nezakonitog prelaska preko granice sa Slovenijom.

Policajci su u četvrtak oko 21 sat na cesti Buzet – Vodice, u blizini mjesta Mandaši, prilikom izlaska iz vozila VW Transporter, zagrebačkih oznaka zatekli četvoricu muškaraca čije im je ponašanje bilo sumnjivo. Istraživanjem je utvrđeno da su trojica stranaca nezakonito ušla u Hrvatsku dva dana prije na području Dubrovačko – neretvanske županije nakon čega su došli u Zagreb gdje su se sastali sa Zagrepčaninom. Mladić je znao da su trojica muškaraca nezakonito ušla u Hrvatsku i da na isti način žele prijeći granicu sa Slovenijom.

Pronašao im je smještaj u Zagrebu , a sljedećeg dana , 5. rujna u poslijepodnevnim satima, krenuo je s njima prema Buzetu. Za usluge prijevoza i ostale troškove stranci su Zagrepčaninu platili određeni iznos novca. U nezakonitom prelasku preko državne granice strance su spriječili policajci koji su ih uhitili i radi prekršaja iz Zakona o schengenskim granicama protjerali iz Hrvatske. Zagrepčanin je osumnjičen zbog kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj te je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

>>Četiri osobe uhićene u pokušaju ilegalnog ulaska u Hrvatsku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije