Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao u noćnoj mori

Mladi Šveđanin probudio se usred operacije pluća

\'19.11.2008., Zagreb - Nova operacija ugradjivanja implanta u lijevu dojku na kirurgiji KBC-a Rebro.  Photo: Marko Lukunic/Vecernji list\'
\'Marko Lukunic/PIXSELL
24.04.2012.
u 15:55

Mladić je bio svjestan 30 do 35 minuta tijekom operacije koja je trajala 50 minuta

Dvadesetgodišnji Šveđanin zacijelo je bio neugodno iznenađen kada se probudio usred operacije pluća. Kako prenosi The Local, mladić iz južnog grada Växjöa pod nož je poslan krajem ožujka.

– Bilo je grozno, kao u najgoroj noćnoj mori – napisao je pacijent u prijavi Nacionalnom odboru za zdravstvo i socijalnu skrb.

Iako je bio potpuno anesteziran, svijesti je došao nakon 15 minuta te je ostao svjestan 30 do 35 minuta tijekom operacije koja je trajala 50 minuta. Mogao je čuti liječnike i medicinske sestre kako govore, a osjetio je i da bol postaje sve jača.

– Mozak mi je govorio da kažem svoje ime, bilo što, da pomaknem nožne prste, ali nisam mogao ništa reći ni uopće pomaknuti tijelo – napisao je mladić.

Kad se ponovno probudio, na kraju operacije osjetio je jaku bol i bio je bijesan, između ostalog i stoga što mu liječnici nisu dali ranije obećanu anesteziju u kralježnicu. Liječnici su ostali šokirani nakon što im je objasnio što se dogodilo – prepričao im je što su govorili tijekom operacije te opisao kako su izgledali ljudi koji su operaciji nazočili.

– Nikad nisam dobio objašnjenje zašto se ovo dogodilo – napisao je mladić koji više ne osjeća tjelesnu bol, ali je traumatiziran proživljenim te ponekad ima problema sa spavanjem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije