Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Mladi se matematičari kući vratili sa 5 medalja

matematicari
Davor Višnjić/Pixsell
14.07.2010.
u 18:37

Koliko je put do medalja zapravo bio težak?, pitamo srednjoškolce zaslužne za najbolji rezultat nacionalne matematičarske ekipe.

Dva srebra, tri bronce i pohvala – odličja su to kojima se na 51. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi održanoj od 2. do 14. srpnja u Kazahstanu okitila šesteročlana hrvatska matematičarska ekipa. Srebrne Matiju Bucića i Matka Ljulja iz zagrebačke XV. gimnazije, brončane Bornu Cicvarića iz Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci, Marina Petkovića iz varaždinske I. gimnazije i Grgura Valentića iz zagrebačke V. gimnazije, te Ognjena Stipetića koji će u svoju V. gimnaziju odnijeti pohvalu zbog potpuno riješenog zadatka, dočekali smo u Zračnoj luci Zagreb.

Koliko je put do medalja zapravo bio težak?, pitamo srednjoškolce zaslužne za najbolji rezultat nacionalne matematičarske ekipe još od hrvatskog osamostaljenja.
– Za olimpijadu se s voditeljima ekipe Tomislavom Pejkovićem i Matijom Bašićem s Matematičkog odjela PMF-a pripremamo cijelu godinu, no težina zadataka me iznenadila. Ekipno osvojeno 32. mjesto velik je uspjeh – veli srebrni Matko Ljulj.

Komentara 12

MA
mališa
19:27 14.07.2010.

Čestitam. I naši iz Srbije su bili uspešni: 1 zlatna, 3 srebrne i 2 bronzane.

TR
tramvajac
19:27 14.07.2010.

Bravo dečki, svaka čast!

DU
Deleted user
08:45 15.07.2010.

Nažalost, sve što će oni dobiti je medalja, priznanje i stisak ruke nekoga iz vlasti ne bi li dobio dodatnog medijskog prostora. Sve ostalo je san koji treba potražiti izvan granica ove parodije od države. Čestitam dečki, samo naprijed, EU i SAD vas čekaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije