Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustavni zakon

Mladi Jastreb: Ne treba se mijenjati Ustav zbog branitelja

borković
Jurica Galoić/Pixsell
04.05.2011.
u 14:44

– Zar se bojimo hrvatskih političkih stranaka? Nema potrebe ići u takve zahvat – tvrdi Branko Borković

Branko Borković, Mladi Jastreb, ponovno je izazvao buru na Odboru za ratne veterane prilikom rasprave o prijedlogu Vlade da se pristupi promjeni Ustava Republike Hrvatske i da se zaštita hrvatskih branitelja uredi ustavnim zakonom.

– Zar se mi bojimo vlastitog naroda  i generacija koje trebaju preuzeti vođenje ove države – rekao je Borković.

– Zar se bojimo hrvatskih političkih stranaka? Nema potrebe ići u takve zahvate kao što je ustavni zakon jer branitelji trebaju dijeliti sve dobro i zlo koje dijeli ovaj narod. Domovinski je rat zaštićen, a mi imamo presude kakve imamo i pogađaju nas nedaće kakve nas pogađaju. Na sjednici Vlade, uz odluku da branitelji postanu ustavna kategorija, doneseno je i pet operativnih dokumenta za zatvaranje poglavlja 23  temeljem kojih se vukovarski branitelji pozivaju i na razgovore i ispituje ih se o iskazima danim u srpskim koncentracijskim logorima – emotivan je bio Borković.

– Vojne akcije koje smo proveli predmet su istraživanja, a nas se dovodi u poziciju da se odvojimo od svog naroda i iskažemo nepovjerenje generacijama koje dolaze,  a u isto vrijeme nas se isljeđuje temeljem dokumentacije iz Srbije – kazao je. Apelirao je na kraju da se ne ide u ove izmjene Ustava, a da se poduzmu mjere i odbace predmeti unutar naše vlastite države te da uspostavimo normalan sustav življenja kao građana, a ne izdvojene kaste.

Komentara 135

BR
brkica2
03:21 05.05.2011.

Jastreb = SDP

KR
krobi
23:50 04.05.2011.

>>Nisam ekspert, ali mislim da bi naše HEROJSKE BRANITELJE trebalo ZAŠTITI USTAVOM! Razlog? Razlog za to bio bi taj što naši branitelji nisu nikakvi plačenici Velikih sila, koje još i danas imaju po svijetu ostatke svojih bivših kolonija i vode \'\'OBRAMBENE\'\' ratove ulazeći sa svojom vojskom u tuđe zemlje. Oni još k tome imaju i zakone kojma štite svoje vojnike. Na primjer Amerikanci imaju zakon koji zabranjuje IZRUČENJE njezinih građana, pa tako i vojnika, drugim zemljama! S obzirom na to da MI TAKAV ZAKON NEMAMO, nego BAŠ OBRATNO, mislim, s obzirom da naša država, a niti naš narod nema nikavih agresorskih ili imperijalnih aspiracija, da bismo baš za to TREBALI ZAŠTITITI NAŠE BRANITELJE USTAVOM, jer, ruku na srce, Domovina se ne brani svaki dan, već se BRANI KADA JE NAPADNUTA! To bi trebalo učiniti, kako se naše Branitelje nikada ne bi, MOŽDA I POSTHUMNO, progonilo kao pse i kako se tko sjeti da i potpuno i evidentno nevini budu procesuirani čak i od samih dojučerašnjih DOKAZANIH AGRESORA! Prigodno tomu nadodajem i JEDINSTVENI PRIMJER jednoga takvoga BRANITELJA HEROJA! Na blagdan svete Ane sve je počelo granatiranjem pounjskih naselja, nakon kojeg su iz pravca Dvora gdje je bilo Srba 86 posto, a Hrvata samo 9,2 posto (od kojih 4-5 posto su bili Jugoslaveni), krenuli na Pounje, jedno od sedam hrvatskih sela u potpinom okruženju srbskih sela, sa zadatkom osvajanja Zamlače, što im i uspijeva. Maltretirajući civile RAZARALI SU I PALILI KUĆE I GOSPODARSKE OBJEKTE, SILOVALI I UBIJALI i koristeći ih kao ŽIVI ŠTIT i uz uporabu 120 mm MINOBACAČA i PROTUZRAKOPLOVNOG TOPA rušili su i palili sve pred sobom dok ih Mile Blažević Čađo nije zaustavio. On je, opasavši se eksplozivom I ručnim bombama, uspio skočiti na vozilo na kojemu su bili protuzrakoplovac i minobacač, i raznjevši se uništio ga zajedno sa posadom. Komadi njegovoga tijela bili su razneseni I do pedeset metara! Time je spriječeno daljnje napadanje neprijatelja, koji se je povukao prema Dvoru (Danas u tzv. RS) Za nadati se je da mu se ne će suditi posmrtno za ‘ratni zločin’, jer je Mile Blažević Čedo, kao JEDINSTVEN SLUČAJ nesporno HEROJ DOMOVINSKOGA (OBRAMBENOGA) RATA! 15. Srpnja navršit će se dvadeset godina od pogibije HRVATSKOGA HEROJA I VELIKANA DOMOVINSKOGA RATA.

MM
Mladen Miletić
17:38 04.05.2011.

Joj mi smo strašljiv isprepadani mijenjte zakon jel nespavamo od straha ...Mladi sada več stariji Jastreb: Ne treba se mijenjati Ustav zbog branitelja nego zbog preplašenih ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije