Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

Mladen Bajić: Nikad nisam imao svezane ruke

bajić
Boris Šćitar/PIXSELL
05.07.2010.
u 17:19

Novinar Ladislav Tomičić izjavio je u "Nedjeljom u dva" da je Bajić priznao da u obavljanju dužnosti nije imao slobodne ruke.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić reagirao je priopćenjem na riječi novinara Novog lista Ladislava Tomičića koji je u emisiji "Nedjeljom u dva" izjavio da je Bajić priznao da u obavljanju dužnosti nije imao slobodne ruke. Bajić je HTV-u uputio reagiranje i objavio ga na internetskoj stranici Državnog odvjetništva.

Gost emisije novinar Ladislav Tomičić tijekom gostovanja je izrekao:

“Pazite Vi u kakvoj smo se mi situaciji našli kad glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nakon njegova (Sanaderovog) odlaska prizna da nije imao slobodne ruke. Pa se onda zapitate, ako Bajić nije imao slobodne ruke u vrijeme Sanadera, a sad ih kao ima, tko mu je odvezao ruke, kome je sad dužan, o kome sad ne smije, koga sad ne smije istražiti. Teško je dokučiti. Uopće. Nema nedodirljivih pa ni Mladen Bajić nije nedodirljiv. Mislim da bi trebalo jako puno razgovarati o njegovoj ulozi u Hrvatskoj. Mislim da je to prestrašno.” Bajić ističe da te riječi nikad nije izrekao.

"Mladen Bajić nikada nije izrekao riječi koje mu u usta stavlja novinar Novog lista. Nikada nije rekao da “nije imao slobodne ruke” u kontekstu istraživanja bilo koga i bilo koje osobe. Citiranje izjava koje je netko drugi rekao i navodeći ih da su izjava glavnoga državnog odvjetnika Mladen Bajića neprofesionalno je za jednog novinara. Ali, da se poslužimo rječnikom Ladislava Tomičića, “prestrašno je” da jedan novinar u svom novinarskom i komentatorskom poslu izjave drugih osoba potpisuje pod izjave, u ovom slučaju, glavnoga državnog odvjetnika RH.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nije nikada imao svezane ruke niti je ikome dužan niti ima zabranu koga smije, odnosno ne smije istraživati. Postupci koje vode državna odvjetništva ili USKOK uvjetovani su samo time je li državno odvjetništvo pribavilo, odnosno jesu li mu nadležna tijela dostavila podatke i činjenice na osnovu kojih proizlazi osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo.

Glavni državni odvjetnik nije nedodirljiv, mediji, pa i novinar Ladislav Tomičić, imaju pravo davati svoje ocjene u vezi s njegovim radom, ali pri tome se očekuje profesionalni pristup i iznošenje provjerenih tvrdnji" - piše u DORH-ovu priopćenju.

Komentara 71

X0
xx71_09
19:26 05.07.2010.

Glavni pomočnici su mu svojedobno opstuirali progon partizanskih ratnih zločinaca. pozdrav vaš zmijicamala

OB
-obrisani-
19:26 05.07.2010.

Bilo bi dobro da se DORH usuglasi u izjavama s odlazećim ministrom pravosuđa, jer je ovaj baš to rekao. Čak se i premijerka time diči da kod nje za razliku od Sanadera, \"nema nedodirljivih\" (mo\'š mislit). A Bajić se i dalje diči svojim \"radom\" u mandatu kojega je Hrvatska ekonomski poharačena kao da rat još traje a da ovaj nije ni trepnuo.

CE
cericzel
19:10 05.07.2010.

05.07.2010. u 18:54h jarac je napisao/la: \"Samo tako nastavite imate našu najveću podršku. \" ____________________ Našu? Mene zanima jedna sitnica; čiju to \"našu\" ? Ako bi bili ljubazni pa odgovorili..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije