Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez tragova nasilja

Budinčšina: Mrtvog muškarca u potoku pronašli supruga i sin

potok
Viktor Penezić/VLM
Autori: vp/VLM, ij/VLm
10.04.2010.
u 12:08

Tijelo je prevezno na Zavod za sudsku medicinu u Zagreb, a točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom.

BUDINŠČINA - Juraj Zajec (50) iz Grtovca u općini Budinščina najvjerojatnije se utopio u lokalnom potoku, gdje su ga u petak oko 20 sati pronašli supruga i sin.

Nesretni Juraj vraćao se iz vinograda preko polja te kako kažu njegovoj obitelji zaglibio je u mulju potoka iz kojeg se nije mogao izvući.

Točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom. Juraj je imao problema s vidom, za par je trebao ići na operaciju lijevog oka.

– Prije podne smo otpelali gnoj na polje i zajedno smo ga rastepli, a kad smo se vratili doma rekel je da ide obrezat gorice i da bu v goricama ostal dok ne završi posel. Priredila sam večeru i baš sam uređivala kauč da se legne kad dođe umoran doma kad sam ga čula kak se svadi sam sa sobom – pričala nam Barbara Zajec, Jurina supruga. Kako je vani već bio mrak a i Jura je slabo vidio – u srpnju je trebao operirati očnu mrenu, pretpostavila je da se Jura zapetljao među trnje akacije. Sa 23-godišnjim sinom Stjepanom krenula ga je potražiti, dozivali su ga, ali od nesretnika ni traga ni glasa. Kako su u žurbi zaboravili uzeti baterije vratili su se kući, uzeli baterije i na kraju ga oko 21.30 sati našli ispod kuće, licem u potoku preko kojeg vodi prečica do vinograda .- Javili smo policiji, a otpelali su ga na sudsku medicinu da se vidi jel ga tko bacil il mu nekaj napravil, ali ja mogu pred Bogom reći da nije – nije se s nikim svadil i nikom se ni zameril. Bil je dobar muž, siromak, kmica je bila, ušel je u potok i nije se mogel orjentirat, a sve je to ispod puno mulja, taj se potok nikad ni čistil, i kak je pokušaval izać, sve se više ukopaval – priča nam Barbara koja si ne može oprostiti što su prilikom prve potrage zaboravili uzeti baterije, jer misli da bi ga možda uspjeli spasiti. A da je Jura, koji je inače radio u vodovodu u Budunščini, bio dobar susjed, uvijek spreman priskočiti u pomoć, potvrdio nam je i Damir Fulir, potreseni susjed nesretno preminulog Juraja.

 

Ključne riječi

Komentara 2

AN
AnaB1982
10:15 13.04.2010.

žal mi je čoveka, al garant ni bil trezan sućut familiji

R8
R82
13:36 15.04.2010.

Pa kaj či si je i spil??? Ak več obrađuje Gorice, red je da si čovek i spije, pač nije išel vozit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije