Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje je i s kim

Mitropolit Jovan: Razgovarao sam s Gotovinom, ne mogu reći o čemu

'Croatian ex-general Ante Gotovina stands in front of a taxi as he leaves his apartment in Zagreb on November 17, 2012, a day after he returned home as the ICTY dramatically cleared them of committing
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
22.12.2012.
u 11:11

U SPC-u u Zagrebu generala Gotovinu doživljavaju kao izrazito pozitivnu osobu, čovjeka visoka morala

Na svečanom primanju kod predsjednika države Ive Josipovića većina je gledala isključivo kamo se kreće i s kime razgovara general Ante Gotovina pa su mnogi tako primijetili da se on u poduljem razgovoru zadržao s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim i cijele Italije Jovanom (Pavlovićem). General Gotovina i mitropolit Jovan srdačno su se pozdravili. General Gotovina to je učinio s mnogo poštovanja, a mitropolit Jovan s velikom srdačnošću.

– Ja sam vam bio u “popovskoj grupi”, odnosno s kardinalom Bozanićem i ostalim svećenicima te vjerskim osobama. Razgovarao sam s generalom Gotovinom, ali vam ništa ne mogu reći iz toga razgovora – rekao nam je jučer mitropolit Jovan kada smo ga pitali o čemu su njih dvojica razgovarala.

Međutim, iz krugova bliskih Srpskoj pravoslavnoj crkvi ipak doznajemo da srdačnost koja se mogla vidjeti i na licu generala Gotovine i mitropolita Jovana nije bila puka formalnost. U SPC-u u Zagrebu generala Gotovinu doživljavaju kao izrazito pozitivnu osobu.

– Vidi se po svemu da je riječ o čovjeku visoka morala, koji nije opterećen prošlošću nego svima poručuje da se okrenu budućnosti. Izraziti je pozitivac i simpatiziramo ga – rekli su nam naši sugovornici u SPC-u.

General Gotovina i mitropolit Jovan razgovarali su, kako doznajemo, o potrebi još veće suradnje i zajedništva, a napose većeg rada na pomirenju i dijalogu hrvatskog i srpskog naroda. To, dakako, nije ništa novo, jer je poznato da je general Gotovina drugi dan nakon svoga povratka u intervjuu srbijanskom Kuriru iskreno pozvao izbjegle Srbe da se vrate svojim domovima.

– Poručujem im da se vrate u Hrvatsku. Oni su građani Hrvatske, to je njihova domovina kao što je i moja – poručio je tada general Gotovina, dodavši da mu je teško pozvati nekoga da se vrati svojoj kući jer je prirodno da se mogu vratiti svome domu, a ne da ih netko poziva u vlastiti dom.

Bila je to poruka koja je iznenadila mnoge, baš kao što je i podulji razgovor s mitropolitom Jovanom na primanju kod predsjednika Josipovića na sebe privukao mnoge poglede.

Komentara 45

Avatar emilsali
emilsali
16:22 22.12.2012.

Karamarko otvoreno trazi veci uticaj Klera u svim drzavnim institucijam RH

DE
dejure
17:57 22.12.2012.

savojski - može on diti dobrična, ne osvrtati se na srpska zlodjela i planove velike srbije, ali put bez kažnjavanja agresora i sagledavanja svih njegovih zlodjela, planova i budućih namjera, put je u pakao

SN
snjezni
16:22 22.12.2012.

Svima želim sve najbolje za blagdane. Pozz..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije