Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rodijački klanovi
Povratak na članak

Mito i korupcija - najveće zlo

Bruxelles je prijetio zamrzavanjem financijske pomoći, ali ni to nije pomoglo u borbi protiv mafijaških klanova koji očito ''podmazuju“ i ljude bliske državnom vrhu

Komentari 12

DU
Deleted user
09:10 21.08.2014.

ubacite koju i o hrvackoj,kod nas ne fali rodjaka, pa mili vodja poznate nam stranke i njegovi podanici kao i cijela stranka su dokazano osudjeni i robijaju.samo zna se nisu jos vratili ukradeni novac....ali i to bu doslo na red....

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
09:41 21.08.2014.

Sličnost sa Hrvatistanom je sasvim slučajna. Buahahhahaha!!!

VL
Avatar Nancy_Callahan
Nancy_Callahan
13:37 21.08.2014.

To je kod nas nemoguce, imamo USKOK! Mito i korupcija - sto je to?! LOL

VL
AA
aabbcc
09:34 21.08.2014.

To treba oporezovati kao i javnu prostituciju na Zapadu kako bi se zlo u dobro i korist pretvorilo.

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:44 21.08.2014.

Komunizam je ostavio velike tragove !!

VL
MX
Mister X
17:38 22.08.2014.

ako je Rumunjska je već 2007. postala članica Europske unije, dok su ostali zaostali kasnije zna se nepriča se ....

VL
OB
Objektivno...
14:15 21.08.2014.

Braća Rumunji. Iako pravoslavci slave Božić ko i mi 25.prosinca... A braća smo i po ovim ružnim stvarima... Najgore zlo je nepotizam u pravosuđu. Npr. majka sutkinja, a kćer, zet i prija odvjetnici. Ako nisi njihova stranka ne može ti pomoći ni dragi Bog. A onda kad se uzme u obzir raskusuravanje usluga, tome nema kraja...Žrtve najčešće ni ne znaju koji krak ih je dosegnuo ni tko ih je "pojeo"

VL
TA
tamanitelj
14:22 21.08.2014.

Ovi su gori nego naši

VL
LI
licanin56
16:12 23.08.2014.

Kad sam kao gimnazijalac, sedamdesetih', gledao američke filmove u kino-Jedinstvu, yavidio sam mladima na raskošnim automobilima (kao prvo i između ostalog). Kad sam nakon fakulteta htio praviti kompjuterizirane programatore za slovenske i čačanske veš-mašine ili robote za automatizaciju kragujevačke "Zastave", i oni me nisu htjeli ni saslušati, jer "nije bilo moje da budem pametniji od drugova", mrzio sam i politički sistem, koji je mojoj porodici i dao šansu da od siromašnih zemljoradnika skoro svi pozavršavamo visoke škole i fakultete. U takvom raspoloženju nas stiže "domovinski rat" odnosno "akciju za frontalno čišćenje drukčijih" i konačno odseljavam cijelu familiju u dugo-sanjanu Ameriku. O tome razočaranju mogu danima pričati kao naivni inžinjer, koji je uvijek izbjegavao politiku. Jednom riječju, apsolutno je fascinirajuće, koliko je sličnosti izmedju svega ovdje i svega u Titovo vrijeme. Jedina je razlika što ovdje doštampavaju dolare koji su konvertibilni za razliku od bivšeg dinara. Nepotizam!?!?! Kako se zove kad najjačom zemljom na svijetu, svim njenim ratovima i odlukama upravlja porodica Bush ... I sada stari Bush dolazi u Bijelu kuću da mu se "polažu računi" a na njegovim večerama "za prijatelje" se odlučuje o napadima na Irak i Iran itd.

VL
BA
bakulušić
12:43 21.08.2014.

Mito, korupcija i nepotizam su stalni pratioci ljudskoga roda i nisu nova pojava niti u Hrvatskoj ( što neki uporno nastoje nametnuti kao činjenicu ), niti igdje drugdje. To je odraz onoga slabijeg dijela ljudske naravi i to je naša stvarnost. U Jugoslaviji , ako si bio član Partije, bez problema si mogao dobiti i posao i stan, pregled u bolnici, upisati dijete na željeni fakultet... Danas su upravo ovi, koji su to koristili, najglasniji u osudi ovih negativnih društvenih pojava. Pokojnog doktora Šimića su progonili i nisu se smirili dok čovjek nije umro. A onda, ti "moralni" pobjednici aktiviraju umirovljenog oficira JNA i postavljaju ga za upravitelja nacionalnog parka. I, što je najsmješnije, i dalje prozivaju "rodijačke veze", imputirajući to "desnici". A najtužnije je što im takva podmetanja još uvijek prolaze. Na kraju, prisjetite se kada ste neku poznatu osobu, političara, novinara ili nekoga tko se glasno bori protiv mita i korupcije, susreli u čekaonici bilo koje ambulante ili u redu pred šalterima u javnim ustanovama. Ma, kako ćete se prisjetiti kad niste nikada.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.