Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna u Libiji

Misrata u rukama pobunjenika, NATO ne zna je li Gadafi još živ

Misrata
11.05.2011.
u 17:30

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini kazao je da Gadafi ima vremena do kraja svibnja da ode s vlasti i da se dogovori o odlasku u izgnanstvo

Libijski pobunjenici zauzeli su zračnu luku u opkoljenoj Misrati, trećem po veličini libijskom gradu. Ovo je važna pobjeda pobunjenika zato što će u ovoj zračnoj luci moći primati humanitarnu pomoć za stanovništvo. Vodstvo pobunjenika objavilo je da je u borbama za aerodrom bilo dosta žrtava.

U međuvremenu, zračni napadi snaga NATO-a u nekoliko regija sve su intenzivniji. Zapovjedništvo snaga NATO-a priopćilo je da je od 31. ožujka, kada su počeli napadi na Libiju, izvelo oko 6000 raznih vojnih akcija, a gotovo polovica njih bila su bombardiranja i raketiranja Gadafijevih snaga. Početkom ovoga tjedna NATO je osobito žestoko napao ciljeve u Tripoliju, uništena su i četiri velika skladišta streljiva izvan glavnoga grada.

Brigadni general Claudio Gabellini kazao je da su ciljevi koje NATO napada isključivo vojni, a potvrdio je da su protekle noći u Tripoliju bombardirani zapovjedni bunkeri Gadafijevih snaga. Na pitanje ima li saznanja o tome je li pukovnik Gadafi još uvijek živ, talijanski general je odgovorio da ne raspolažu nikakvim dokazima o tome je li on živ ili ne, a ne znaju ni gdje se točno nalazi. Talijanski ministar obrane Ignazio La Russa kazao je da je Gadaffi legitiman cilj ako se nalazi u vojnom objektu.

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini kazao je da Gadafi ima vremena do kraja svibnja da ode s vlasti i da  se dogovori o odlasku u izgnanstvo. Ne učini li to, Međunarodni kazneni sud za njime će raspisati međunarodnu tjeralicu.  Naglasio je i da je nekoliko zemalja pokazalo volju da prihvati Gadafija.

Ključne riječi

Komentara 39

BU
bubica5
18:54 11.05.2011.

Kada ce da Libiju podeliti na nekoliko drzavica i Amerika da uzme priobalje sa naftnim delom? Zato i zele da uniste Libiju. Glupi libijci . Ali polako onda ce posle da bude kasno.

BU
bubica5
18:56 11.05.2011.

Neka pitaju Iracane kakvu su im demokraciju doneli Ameri. Ili Afganistance

Avatar kobra11
kobra11
10:16 12.05.2011.

11.05.2011. u 23:56h koza2 je napisao/la: ..... Stockholm je bolestan covek. Admin ga drzi ovde kao dvorsku ludu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije