Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Miroslav Tuđman: Ustavne promjene su redukcija suvereniteta RH

tudjman
VL
22.10.2009.
u 12:40

Polupredsjednički sustav, dodaje Tuđman, pokazao se, barem prema iskustvima u drugim državama, kao najbolji i najefikasniji. - Predsjednik Mesić izborio se za to da za ništa nije odgovoran - kaže Tuđman.

Najnovije ustavne promjene svode se na redukciju suvereniteta Republike Hrvatske što je nedopustivo. To pokazuje nestabilnost društva i države – kazao je Miroslav Tuđman, predsjednički kandidat, na svome predstavljanju u Požegi.

Polupredsjednički sustav, dodao je dalje, barem prema iskustvima u drugim državama, pokazao se najboljim i najefikasnijim.

- Sadašnji predsjednik Mesić izborio se za to da za ništa nije odgovoran. Međutim odgovoran je barem 50 posto za međunarodnu politiku, stanje nacionalne sigurnosti, vojsku, obavještajnu službu.

Može se aktivnije uključiti u rad Vlade i dolaziti na sjednice – kazao je Tuđman. Isto tako, kaže, trebalo bi ojačati ulogu Sabora na taj način da Hrvatska bude podijeljena na sto izbornih jedinica u kojima bi se neposredno birali zastupnici koje nitko ne bi mogao zamijeniti. Što se tiče ulaska Hrvatske u EU, Tuđman smatra da nam EU ne bi trebao biti cilj nego sredstvo.

Ključne riječi

Komentara 164

FR
fratela
14:32 22.10.2009.

Tuđmanovih nam je dosta za narednih dvesto godina.

OZ
ozy
15:40 22.10.2009.

predlazem svima hdz suporterima da glasaju za M.Tudmana .razlog hdz,v kanditat gos. Hebrang nemoze dobit na prjsednickim izborima no way. Onda su ostali -Bandic- Vidosevic i Josipovic . M.TUDMAN je blizi do hdz nego ovi olosi . jedini posteni rodoljubjub koji se je ovaj put kaditirao drugisu?????????

AL
AloAlo
18:15 22.10.2009.

@zmijicamala ima 281 ime! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije