Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još čeka odštetu

Miroslav Maškarin: 'Osjećam da mi režu nogu koju i nemam'

miroslav maškarin
Goran Kovačić/PIXSELL
24.09.2013.
u 11:00

"Nekad sam se bavio sportom, plesao u folkloru, radio kao zidar, imao ciljeve koje sada ne mogu ostvariti"

– I sada dok ovdje sjedim, u lijevoj nozi koju nemam osjećam bol, kao da me netko reže užarenim nožem. Imam osjećaj da mi se nepostojeće stopalo okreće u krug, to je ta fantomska bol s kojom živim svakodnevno, nekad traje cijeli dan, nekad pet minuta. Počinje kao nelagoda, a završi tako da boli – ispričao je Miroslav Maškarin, 27-godišnji mladić s Raba, koji je prije sedam godina nakon operacije crvuljka koja je pošla po zlu ostao bez lijeve noge. Desna mu je noga, nastavio je, slaba, puna ožiljaka, a stopalo mu je ukočeno što je uz dopuštenje sutkinje, napominjući da zna da je to neprimjereno, mladić i pokazao.

Ponudili mu 2,5 milijuna

Jučer je na Općinskom sudu u Rijeci nastavljen postupak koji se vodi prema tužbi mladog Maškarina i njegove obitelji koji na ime naknade štete od države i KBC-a Rijeka traže 13,7 milijuna kuna, a nagodbom, koju su odbili, ponuđena im je odšteta od 2,5 milijuna kuna.

Upravo fantomsku bol mladić je detaljno opisivao jer u tom dijelu osporava nalaz i mišljenje vještačenja koje je proveo Medicinski fakultet u Zagrebu, a prema kojem postojanje fenomena fantomske boli nije utvrđeno. Smatra i da mu je smanjenje životnog aktiviteta stopostotno, koliko mu je i utvrđena invalidnost zbog tjelesnog oštećenja, a ne 85 posto kako je utvrđeno istim vještačenjem. Opisujući svoje sadašnje zdravstveno stanje kazao da se ono stalno pogoršava i da bi želio biti aktivniji, no da je ograničen protezom i općenito lošim stanjem zbog čega pije lijekove.

– Nekad sam se bavio sportom, plesao u folkloru, radio kod oca kao zidar, počeo graditi kuću, bio sam u kondiciji, zdrav, rijetko i prehlađen, imao sam druge želje i ciljeve i obiteljske i poslovne, sad ih ne mogu ostvariti – kaže te objašnjava zašto su mu potrebna kvalitetnija proteza i invalidska kolica, štake, prilagođen automobil i stambeni prostor te njega i pomoć na koju po HZZO-u nema pravo jer je njegova invalidnost posljedica bolesti.

Noćne more i strahovi

Zbog lošeg zdravstvenog stanja i studij mu je “u mirovanju”, ne radi, a financijski mu pomažu otac i sestra koliko mogu.

– Život mi je svakodnevna borba s bolovima i zaprekama. Ponekad ne želim izići iz kuće u strahu da na padnem, imam noćne more – opisao je Miroslav Maškarin.

>> Živi 85 posto teže od zdravog čovjeka, a nude mu 2,5 milijuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije