Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skrivanje

Miroslav Kutle zbog bijega u BiH mora ići u pritvor u Hrvatsku

'unutrasnja-18.06.2009.,split,Hrvatska - miroslav kutle pred policijskom postajom u vrgorcu. Photo:Nino Strmotic/Vecernji list'
'nino strmotic/Vecernji list'
25.10.2010.
u 22:38

Pravomoćno je osuđen na zagrebačkom Općinskom sudu na dvije godine i osam mjeseci zatvora u slučaju Gradski podrum.

Kazneno vijeće zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda odredilo je pritvor Miroslavu Kutli, pravomoćno osuđenom na dvije godine i osam mjeseci u slučaju Gradski podrum, i to zato što je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Potvrdio nam je to glasnogovornik suda sudac Dražen Kevrić. Rješenje o pritvoru bit će poslano sutkinji Raheli Valentić, koja će voditi jedan od nekoliko postupaka protiv Kutle u zagrebačkom sudu. Sutkinja će rješenje o pritvoru Kutli uručiti tužiteljstvu i Kutlinu branitelju. Također, odlučit će o raspisivanju tjeralice za Kutlom, što je s obzirom na sadašnji razvoj situacije samo formalnost.

Podsjetimo: prije dva tjedna Kutle nije došao na rasprave sazvane u zagrebačkom sudu opravdavajući se bolešću, a prošli je tjedan iz mostarske bolnice u Zagreb pristigla dokumentacija da je bolestan te da mu se zbog sumnje na anginu pectoris preporučuje mirovanje. No sudski vještak dr. Josip Vincelj iz KB Dubrave pregledao je mostarske nalaze i ustvrdio da je Kutle sposoban doći na sud.

Poslije takva nalaza vještaka za sud više nije bilo dvojbi pa je predmet Kutle završio pred KV vijećem radi odluke o pritvoru.

Ako se Kutle pojavi u četvrtak u Zagrebu na ročištu, sud bi još mogao povući međunarodnu tjeralicu, a na odluku o pritvoru Kutle ima pravo žalbe. Čak i da ostane u BiH, poslije potpisana sporazuma o izvršavanju kaznenih sankcija između RH i BiH Kutle ne može pobjeći od pravomoćne presude. Naime, tada bi sud u BiH kaznu Kutli mogao ili potvrditi ili je korigirati, a ako bi služio kaznu u BiH, ne bi mogao izbjeći ni procese koji se vode protiv njega u Hrvatskoj jer bi ga tada pravosudna policija opet na suđenja u Hrvatsku dovozila iz BiH.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
23:16 25.10.2010.

Nevjerovatno je da se čovjek koji je upropastio na STOTINE tvornica i tvrtki i pokrao njihov novac i dalje šeće slobodan i nakon 15 godina.... Kutle je živi dokaz da se u hrvatskoj novcem može kupiti sloboda.

PL
pljuka66
23:34 25.10.2010.

Nevjerovatno je kako bosanci opljačkaju Hrvatsku i onda pobjegnu bez kazne..Samo pošalju novog glumca,sada je to neki Z.Bušić ubojica i terorist iz BiH...

OB
-obrisani-
23:11 25.10.2010.

Pošaljite čistača i OK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije