Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Končar

Mirko Cetinski: Končar laže i želi me prikazati kao kriminalca

'17.05.2011., Rovinj - Mirko Cetinski s rjesenjem Zupanijskog suda u Puli o oduzimanju imovine koja ce biti povjerena na cuvanje Sredisnjem drzavnom uredu za upravljanje drzavnom imovinom.  Photo: Dus
'Dusko Marusic/PIXSELL'
09.08.2011.
u 18:53

Svi navodi su neistiniti. Gospodin Danko Končar laže. On mi se tom prijavom želi osvetiti zbog svega što sam o njemu izjavio u medijima - kaže Cetinski

Nakon što je PU istarska priopćila kako je Mirko Cetinski u aferi kupoprodaje zemljišta Danka Končara u Istri prisvojio 2,5 milijuna kuna, Cetinski je odlučio i sam reagirati.

- PU istarska je svojim priopćenjem od 08. kolovoza 2011. godine objavila informaciju koja je odjeknula u dnevnom tisku da je protiv mene podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Puli zbog sumnje da sam protuzakonito posredovao u kupnji  zemljišta od strane Kermas ulaganja d.o.o., a od  prodavatelja primio posredničku proviziju od 2,5 milijuna kuna i time oštetio navedeno trgovačko društvo. Sve mi se ovo događa jer je gospodin Danko Končar krajem mjeseca srpnja 2011.godine podnio kaznenu prijavu protiv mene sa tim tvrdnjama. Svi navodi su neistiniti. Gospodin Danko Končar laže. On mi se tom prijavom želi osvetiti zbog svega što sam o njemu izjavio u medijima. Iza svojih riječi čvrsto stojim i siguran sam da će ih i sudske presude potvrditi. Kako  je  sve  počelo?  Moja supruga Vinka Cetinski se, kao članica uprave Kermas  ulaganja  d.o.o.,  usprotivila  njegovim  dubioznim poslovima  i planovima, zato ju je on odlučio diskreditirati. Izmislio je kako ga  je poslovno oštetila pa je, zato što je moćna i utjecajna  osoba, pokrenuo  protiv nje kazneni postupak i medijski linč - tvrdi u svom priopćenju Mirko Cetinski.

>> Novi akter u aferi Končar: Mirko Cetinski "zaradio" 2,5 mil. kuna

Dodaje kako je Končar lagao da su kupili stanove u Americi i Italiji, razvili poslove u Kini, i da imaju milijune na računima u stranim bankama.

- Končarevi  odvjetnici  protiv  moje  supruge,  a sad i mene, uporno podnose kaznene prijave kojima pokušavaju povezati slabašne konstrukcije izmišljenih kaznenih djela. Medijskim objedama nastoje uništiti živote naše porodice što im neće poći za rukom. Znakovito je da je kazneni progon protiv mene uslijedio nakon što sam podnio tužbu protiv Danka Končara i Kermas ulaganja d.o.o. zbog prijevare vezane  uz kupnju poslovnih udjela u Glasu Istre. Krajnji cilj te prijevare bio  je otimanje svega što imam i što sam kroz cijeli radni i životni vijek stekao.Posljednom kaznenom prijavom Končar želi me prikazati kao kriminalca i skrenuti pozornost javnosti sa napisa o njegovim kriminalnim rabotama, da spomenem samo  neke o kojima pišu mediji:"Končar platio ulaznicu  do Sanadera"  (2.000.000  Eura), (Večernji list  7.kolovoza  2011.), kupnja Barbarige i Dragonere...: (knjiga Richarda Schneidera „Mjesto zločina Hypo Alpe  Adrija“, "Končarove off-shore operacije" (Nacional 19.travnja 2011.) itd…… Tko bi  sve njegove afere ovdje i u inozemstvu mogao nabrojiti? Nanesena  mi  je ogromna ljudska i materijalna šteta, možda sam naivan, ali sam siguran da će istina ugledati svjetlo dana i da će kriminalci svih vrsta u ovoj zemlji odgovarati  za svoje zločine. Kad to dočekam, ako dočekam, moja će poštena porodica najzad odahnuti - tvrdi Cetinski.

Ključne riječi

Komentara 37

MJ
mjm
07:09 10.08.2011.

lijepa naša Hrvatska

GR
gradjanski
19:05 09.08.2011.

Meni nešto nije baš logično! Končar dodje s druge polovice planete da bi optužio Cetinske ? Malo mi je to nategnuto!

KR
kreont
07:09 10.08.2011.

Danko Končar je u YU digao veliku lovu i digao sidro. Na tome je izgradio svoj imperij. Da li je sada uopće čudno da se ponekada sada i njemu desi isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije