Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj ombla

Mirela Holy: Čačićeva izjava je jako nekulturna!

Mirela Holy (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
Autori: kh/VLM, ba/VLM
13.06.2012.
u 19:42

Moramo voditi računa o visokim ekološkim standardima, smatra ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović

Gospodarske investicije su važne, ali moramo voditi računa o visokim ekološkim standardima, izjavio je novi ministar zaštite okoliša i priredio Mihael Zmajlović gostujući na Dnevniku Nove TV. Svoje mišljenje o projektu Ombla Vladi će dati nakon što se upozna sa svim studijama i činjenicama.

Komentirajući zalaganje prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića za taj projekt, Zmajlović je rekao:

– Legitiman je angažman da se pokrenu investicije, ali odluka će se donijeti zajednički, timskim radom.

Zmajlović nije htio komentirati Čačićevo omalovažavanje besplatne studije o Ombli, a uvjeren je kako će unatoč određenim neslaganjima suradnja s ministrom gospodarstva biti "jako dobra".

No, Mirela Holy je za RTL izjavila kako je njegova izjava nekulturna.

– To je jako nekulturna izjava prema akademskoj zajednici jer ti eksperti nisu moji drugovi i drugarice iz pješčanika s kojima sam se ja igrala s lopaticama i kanticama – komentirala je Mirela Holy. Dodala je kako ne zna hoće li premijer uspjeti pronaći stručnjake koji su eksperti u ovom području jer je takvih stručnjaka jako malo u Hrvatskoj.

Ministar Zmajlović je, nadalje, rekao kako u sustav gospodarenja otpadom treba "uvesti reda", a komentirao je i prijetnje upućene njegovoj prethodnici Mireli Holy i mogućnost dobivanja osobne zaštite.

– Ja o tome ne odlučujem, ali ako se zaključi da je takva zaštita potrebna, ja se tome neću protiviti – rekao je.

Zmajlović je poručio da se namjerava sastajati s ekološkim udrugama te da će ministarstvo voditi tako da s njima razvija partnerski odnos.

– Ja sam dio Vlade, ali to ne isključuje već podrazumijeva partnerski odnos s ekološkim udrugama – zaključio je Zmajlović.

Komentara 23

OB
-obrisani-
20:01 13.06.2012.

'Čačićev angažman je legitiman, ali odluku ćemo donijeti timski' ************* A Zmajlovićeva rečenica će prilikom donošenja odluke sigurno biti zadnja, kada kaže: "Da, gospodine prvi potpredsjedičke, tako ja kako Vi kažete!"

DU
Deleted user
20:08 13.06.2012.

'Čačićev angažman je legitiman, ali odluku ćemo donijeti timski'..(naslov clanka)... U praksi to onda izgleda ovako: "premijer caic" "premijeru milanovicu" naredi sto se mora zakljuciti. milanovic to prenese Hlapicu i drugim segrtima i oni zajedno "donesu odluku" , jasno onakvu kakvu je cacic milanovicu naredio. Ali odluku su "donijeli svi zajedno" - dakle bezdvojbeno timski rad!

DO
doktorica
19:53 13.06.2012.

Gospodarske investicije su važne, ali moramo voditi računa o visokim ekološkim standardima, izjavio je novi ministar zaštite okoliša i priredo Mihael Zmajlović ....koliko će nas koštati ta "ekologija"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije