Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'STANJE JOŠ UVIJEK TEŠKO'

Ministrica Vučković u Vukovaru: U slučaju potrebe tijekom sjetve reagirati ćemo na poremećaje tržišta

Zagreb: Ministrica Marija Vučković dala je izjave za medije uoči početka 101. sjednice Vlade
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
11.02.2022.
u 16:18

Kazala je i kako je jučer stigao i odgovor u kojemu Europska komisija inzistira da se provedu naknadne kontrole

Ministarstvo poljoprivrede spremno je reagirati na moguće poremećaje na tržištu tijekom proljetne sjetve – rekla je tijekom današnjeg boravka u Vukovaru ministrica poljoprivrede Marija Vućković.

Govoreći o trenutačnom stanju u hrvatskoj poljoprivredi kazala je kako je stanje još uvijek teško ali i da se primjećuju pozitivni trendovi koje potvrđuju i konkretni pokazatelji. 

- Putem programa ruralnog razvoja u Vukovarsko – srijemskoj županiji je do danas ugovoreno projekata ili isplaćeno potpora u vrijednosti nešto većoj od 1,2 milijarde kuna. Kada tom iznosu dodamo i izravna plaćanja ukupan iznos iz europskih poljoprivrednih fondova naraste na više od 2,6 milijardi kuna – rekla je Vučković govoreći o ulaganjima u najistočniju hrvatsku županiju.

Govoreći o stanju u poljoprivredi kazala je kako su na terenu i dalje prisutni određeni problem ali i da se ipak često izostavlja spomenuti da Hrvatska u nekoliko zadnjih godina ostvaruje konstantni rast poljoprivredne proizvodnje. 

- U 2021. godini poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj rasla je po stopi od 8,1 posto. Pri tom biljna proizvodnja nije rasla u količini ali je zato rasla u vrijednosti što je glavni razvoj i rasta vrijednosti poljoprivredne proizvodnje – istaknula je Vučković.

Odgovarajući na novinarska pitanja ministrica je reagirala i na istup vijećnika Akcije mladih u Skupštini Zadarske županije i veterinarskog inspektora Marka Pupića Bakrača, koji je pozvao Mariju Vučković i Upravu za ribarstvo da podnesu ostavke zbog nepravilnosti u uzgajalištima tune i iskrcaju male plave ribe. 

Prema riječima Vučković revizija Europske komisije provedena je 2019.godine i odnosila se na razdoblje 2017.-2019. godine. Kako je rekla taj nalaz revizije ne govori o nepravilnostima u uzgajalištima nego govori o nepravilnostima u hrvatskom kontrolnom sustavu koji je u međuvremenu unaprijeđen i tehnološki i po broju ljudi. Kazala je i kako je jučer stigao i odgovor u kojemu Europska komisija inzistira da se provedu naknadne kontrole i to ne zato što su oni detekirali nepravilnosti već što smatraju da sustav nije na odgovarajući način provjeravao postoje li nepravilnosti. 

Govorila je i zašto je Pupiću ukinut pristup Internetskom informacijskom sustavu ribarske inspekcije rekavši kako ribarski inspektor ne radi već neko vrijeme i da se oko toga ministarstvo očitovalo. Kazala je i kako je podnijet zahtjev službeničkom sudu jer se smatra kako je počinjena teža povreda s više aspekata i to ne samo zbog iznošenja neistina u javnosti, a koje štete državnoj upravi, ali i uzgajalištima i hrvatskoj akvakulturi.

>> VIDEO Cijepljeni ste, primili ste booster dozu i preboljeli COVID-19! Možete li se sada opustiti?


 

Komentara 6

PR
prokurator
21:18 11.02.2022.

jel i ova gabi br. 2 ima diplomu iz osijeka? ili nema nikakvu? 😂

IC
ICCO
17:11 11.02.2022.

Koliko bezvezno-beskičmenih ministara na rubu vrtićkog kapaciteta I znanja.

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
16:51 11.02.2022.

Ministrica Vučković u Vukovaru: U slučaju potrebe tijekom sjetve reagirati ćemo na poremećaje bratstva i jedinstva tako da če na traktoru zajedno sjediti brata po jeziku, krvi i kulturi Hrvatin i Srboslav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije