Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordni rezultati

Ministrica turizma: Neki jesu iskoristili prillike i podigli su cijene, a nisu ulagali u kvalitetu

Koprivnica: Održana konferencija "Hrvatska kakvu trebamo"
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/8
03.10.2023.
u 14:17

'Kako sam shvatila od gospođe Marković Booking.com je izvijestio da će s tim imati problema, tehničkih problema. U jednom su segmentu počele već isplate. Mi apeliramo da se što prije riješe ti tehnički problemi jer imaju ugovornu obavezu prema iznajmljivačima', rekla je ministrica turizma.

U organizaciji Večernjeg lista održana je konferencija "Hrvatska kakvu trebamo". Ovogodišnja konferencija pod nazivom 'Izazovna vremena i ženska snaga' posvećena je ženskom leadershipu te odgovara na pitanja mogu li žene na liderskim pozicijama bolje odgovoriti na krizu i izazove te u jesu li krizna vremena prilika za probijanje magičnog staklenog stropa za žene u biznisu. Na konferenciji su sudjelovali predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

VIDEO Ministrica turizma Brnjac o prihodima od turizma i problemima s naplatom od Bookinga

Baš kao i u ostatku Europe, najveća platforma za posredovanje u najmu smještaja Booking.com kasni s isplatama domaćim iznajmljivačima koji se proteklih dana nervozno obraćaju Hrvatskoj udruzi obiteljskog smještaja, a neki među njima novac od Bookinga nisu dobili još od lipnja, to je za medije potvrdila i predsjednica Udruge Barbara Marković.

'To je odnos između iznajmljivača i takvih platformi. Koliko sam ja shvatila takvih problema ima i u drugim zemljama, a kako sam shvatila od gospođe Marković Booking.com je izvijestio da će s tim imati problema, tehničkih problema. Koliko znam u jednom su segmentu počele već isplate. Mi apeliramo da se što prije riješe ti tehnički problemi jer imaju ugovornu obavezu prema iznajmljivačima', rekla je ministrica turizma. 

VEZANI ČLANCI 

Istaknula je kako ove godine bilježimo izvrne rezultate, koji su 21 posto od rekordne 2002. godine. 'U takvim uvjetima, s takvim rastom, oporavilo se cijelo tržište, a naši turisti, oni koji dolaze u Hrvatsku, u svojim zemljama bilježe također veliki porast cijena', rekla je ministrica o tvrdnjama kako je turizam jedan od domaćih kreatora inflacije.

'Komentirala sam i ranije, moramo imati vrijednost za novac. Neki jesu iskoristili prilike u sedmom i osmom mjesecu, te nisu povećali kvalitetu nego samo podigli cijene. I samim time svakako da su odaslali negativnu sliku. Vlada je napravila sve što je mogla, regulirala je cijene i apelirali smo da se ne podižu cijene onima koji nisu ulagali u kvalitetu', rekla je ministrica. 

VIDEO Konferencija Hrvatska kakvu trebamo - Izazovna vremena i ženska snaga

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije