Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu ljenčarili

Ministri u novoj vladi za blagdane radili doma

zoran milanović
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
27.12.2011.
u 10:12

Tražili su zamjenike i pomoćnike, proučavali programe rada ili sređivali mobitele i aute

Prvi radni sastanak nove vlade počeo je u Banskim dvorima u 10 sati. Novi članovi Vlade tijekom blagdana bili su kod kuće, no svejedno su radili. Svaki ministar priprema novi ustroj svog ministarstva, a neki još "vrebaju" zamjenike i pomoćnike. Mnogima problem stvara što su za suradnike izabrali ljude iz realnog sektora, a koji još dvoje o prelasku u državnu upravu jer će im biti manja plaća. Milanki Opačić, Mirandu Mrsiću i Gordanu Marasu problem je što još nemaju ni svoje prostore. Moraju vidjeti koji su državni prostori slobodni i pogodni. Ministrica socijalne politike i mladih M. Opačić jučer je radila na formiranju radnih skupina koje će se baviti izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, i o udomiteljstvu. Sve je razgovore s ljudima iz struke obavljala od kuće. I ministrica zaštite okoliša Mirela Holy jučer je veći dio dana provela radno, ali kod kuće, za radnim stolom i računalom. Iako nije kročila u ministarstvo i svoj kabinet, jučer je bila zaokupljena dvjema temama vezanim uz novo radno mjesto.

Radno, iako ne u "Kockici"

– Za kompjutorom sam i pišem dopis za sve djelatnice i djelatnike Ministarstva okoliša, koji ću im sutra uputiti – otkrila nam je ministrica Holy.

A nakon što na pismo stavi i posljednju točku, na redu je, kako kaže, iščitavanje izvješća koja je ministrica zaštite okoliša preuzela pri primopredaji u petak. Ministar turizma Veljko Ostojić također jučer nije pohodio svoje novo radno mjesto u tzv. Kockici. No, i on odgovara da mu dan i unatoč tome protječe radno.

Sektor diže od temelja

– Pripremam program rada Ministarstva i završavam novi ustroj ministarstva – rekao je Ostojić.

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak prvi je kolegij odradio već u petak navečer.

– Organizirao sam da suradnici iz ministarstva srede tehnikalije poput mobitela, vozila i slično. Za utorak sam sazvao kolegij i do sjednice Vlade moram završiti ustroj ministarstva. Sadašnjih 11 uprava moram svesti na četiri do pet, a uvest ću novu Upravu za međunarodnu energetsku učinkovitost – najavio je Vrdoljak.

Ministar Ministarstva rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić mora svoj sektor graditi od temelja:

– Prvo moram ustrojiti novo ministarstvo, a slažem i tim s kojim ću raditi težak i odgovoran posao.

Ključne riječi

Komentara 92

Avatar 170619890000
170619890000
10:49 27.12.2011.

... ljudi moji jedino što je gore od komunista su ulizice crvenima ... a kad su to još tobož novinari stvarno je ispod svakog dostojanstva ... valjda su ovi što su ovaj članak skalabučili spavali u predsobljima tih ministar o kojima pišu pa sve znaju ... strava ...

JS
ja sam gladan
16:51 27.12.2011.

I oni pate od \"bandić-sindroma\". Delaju 26 sati na dan. Grdo nam se piše!

MR
mrdjolei
12:26 27.12.2011.

hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije