Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poticaji za razvoj

Ministarstvo turizma dijeli 620.000 eura turističkim udrugama

Brojni turisti u razgledavanju grada Splita
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
18.10.2023.
u 15:35

Udruge u turizmu dobiveni novac, pojedinačno od 6.939 do 26.600 eura, podijelit će na 29 projekata koji su prošli na natječaju

Odlukom ministrice turizma Nikoline Brnjac udruge u turizmu dobit će za svojih 29 projekata 628.489 eura. Odluka se temelji na rezultatima javnog natječaja za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2023. s ciljem osiguranja dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra 'u svrhu razvoja održivog, pristupačnog turizma, razvijanjem svijesti ciljanih skupina o mogućnostima razvoja karijere u turizmu', stoji u priopćenju Ministarstva turizma. Sredstva su dodijeljena u programskom području poticanja na razvoj karijere u turizmu, i to 386.276 eura za 17 projekata, te u  programskom području poticanja razvoja pristupačnog turizma 242.213 eura za 12 projekata.

- Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu su naš važan partner u razvoju održivog turizma. Razvoj pristupačnog turizma je istaknut kao prioritet i u našoj Strategiji, a uz projekte poput ovih, potičemo i ulaganja u pristupačnost turističke infrastrukture. Poticanje na razvoj karijera u turizmu je iznimno važna mjera kojom doprinosimo kvaliteti obrazovanja i usavršavanja, kao i brojnosti zaposlenika u turizmu. Zbog toga smo ove godine i povećali iznos za ovu namjenu i drago nam je što mnoge udruge prijavljuju kvalitetne projekte koji doprinose konkurentnosti i uspješnosti našeg turizma - poručuje ministrica Nikolina Brnjac.

VEZANI ČLANCI:

Prilikom odabira projekata, kaže se u priopćenju, u obzir je uzeta spremnost udruga za provedbu prijavljenih projekata s naglaskom na kapacitete, partnerstvo, pridružene partnere, iskustvo kao i usmjerenost na ciljane skupine, očekivane rezultate i održivost projekata. Najviši dodijeljeni pojedinačni iznosi su 26.600 eura, a dodijeljeni su Udruzi šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija, Hrvatskom sommelier klubu, Klasteru Lika Destination, Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera te Udruzi najosjetljivijih osposobljavanju. Najniži iznos je 6.939 eura, a ide šibenskoj Udruzi turističkih vodiča Mihovil. Inače, od 2016. do 2022. sufinancirana su 123 projekta u ukupnom iznosu od 2.176.700 eura.

VIDEO Otvorena najskuplja cesta u Hrvatskoj: Koštala je 70 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije