Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽNA ANALIZA

Ministarstvo pravosuđa objasnilo zašto povlači prijedlog zakona o povećanju plaća dužnosnicima

Zagreb: Završna konferencija projekta "Upravljanje zemljišnim knjigama"
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/2
15.12.2022.
u 22:15

Ministarstvo pravosuđa i uprave u suradnji s drugim nadležnim tijelima nastavit će raditi na analizama s ciljem definiranja smjera uređenja cjelovitog sustava plaća za sve korisnike državnog proračuna nakon čega će predložiti sveobuhvatan paket zakonskih izmjena kojima se uređuju plaće u javnom sektoru.

Ministarstvo pravosuđa i uprave povlači iz procedure paket zakonskih izmjena koje se tiču sustava plaća kojima je predviđen rast osnovice za izračun plaća državnim dužnosnicima, lokalnim dužnosnicima i dužnosnicima u Agenciji za zaštitu osobnih podataka, navodi se u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

"Pitanja koja su se planirala urediti ovim zakonskim izmjenama uredit će se u okviru cjelovitog uređenja sustava plaća za službenike, namještenike i dužnosnike.

Ministarstvo pravosuđa i uprave u suradnji s drugim nadležnim tijelima nastavit će raditi na analizama s ciljem definiranja smjera uređenja cjelovitog sustava plaća za sve korisnike državnog proračuna nakon čega će predložiti sveobuhvatan paket zakonskih izmjena kojima se uređuju plaće u javnom sektoru.

Tim će se budućim izmjenama otkloniti nerazmjeri koji postoje u sustavu plaća, kako u državnoj službi tako i u javnim službama, uz jasno definiranje osnovice, omjera složenosti poslova određene službe odnosno dužnosti te plaća.

Nacionalnim planom oporavka i otpornosti kroz provedbu investicije „Unaprjeđenje sustava plaća u državnoj upravi i javnim službama, sustava HRM-a i COP-a“ izradit će se sustav plaća koji će biti pravedan i održiv, uz punu primjenu načela jednaka plaća za jednak rad", navodi se u priopćenju.

Povučeno iz procedure

Podsjećamo, ranije je Vlada priopćila da povlači iz procedure u Saboru Konačni prijedlog izmjena Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Konačni prijedlog izmjena Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika i Konačni prijedlog izmjena Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Konačne prijedloge izmjena tih triju zakona Vlada je povukla iz saborske procedure u četvrtak, na svojoj telefonskoj sjednici, priopćeno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

VIDEO: Od danas velika promjena na bankomatima u Hrvatskoj: Prijelazno razdoblje do 15. siječnja

 

Komentara 2

PH
Petarstijena-HR
22:53 15.12.2022.

U očima javnosti imaju negativno mišljenje,i nemaju prolaznu ocjenu,školski rečeno ocjena nedovoljan (1), tj.95% građana u njih ne vjeruje niti ih smatra moralnim,zakonitim niti ikakvim sinonimom za zakonitost. Stav građana o njima je više nego porazan i snažno negativan..

PH
Petarstijena-HR
22:39 15.12.2022.

Krivousuđu ni slučajno se ne smije povisiti plaće,oni to nisu zaslužili ni produktivnošću,ni zalaganjem ni znanjem,molite Boga da ih se riješite u što većem broju,da dobrovoljno napuste sustav,jer velik broj i udio je ogrezao u nedopuštenim radnjama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije