Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministarstvo:

Ministarstvo mljekarima: Dok ne prekinu prosvjede, nema dijaloga!

jakovina
Sanjin Strukić/PIXSELL
17.02.2012.
u 14:25

Tvrde kako hrvatska Vlada, a time i Ministarstvo poljoprivrede, neće pristati na ucjene i dosadašnji način rješavanja problema u resoru poljoprivrede.

Naglašavamo da, dok traju prosvjedi, dijaloga neće biti s obzirom na to da se njima stvara atmosfera pritiska i dezinformiranja javnosti, ali i malih proizvođača čije su proizvodnje ugrožene zbog neisporuke mlijeka – priopćili su danas iz Ministarstva poljoprivrede.

Tvrde da Vlada, a time i Ministarstvo poljoprivrede, neće pristati na ucjene i dosadašnji način rješavanja problema u resoru poljoprivrede.

– Smatramo da traženje dodatnih novčanih sredstava, u sadašnjem teškom financijskom trenutku za državu, ne dolazi u obzir. Ministarstvo poljoprivrede smatra da su problemi u poljoprivredi puno dublji od onoga što se trenutačno prikazuje u javnosti te da svi moramo s više odgovornosti pristupiti rješavanju ključnih problema – legalizacije poljoprivrednih objekata, pitanja zemljišta, kreditiranja poljoprivrede pod povoljnijim uvjetima, ali i bolje kontrole trošenja novca poreznih obveznika itd. Ovi prosvjedi usmjereni su samo na privremeno rješenje – tvrde iz ministarstva te ističu da su prosvjedi proizvođača mlijeka nelegitimni te da nanose veliku štetu kako samoj proizvodnji mlijeka i industriji, tako i građanima Hrvatske.

– Naš je stav da su u srijedu 15. veljače 2012. na sastanku Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka doneseni zaključci s kojima je napravljen veliki pomak. Mljekare su izašle u susret proizvođačima mlijeka samom činjenicom da su, nakon dugog niza godina, pristale na direktne pregovore o formiranju cijene mlijeka sa svojim udrugama proizvođača. Ponavljamo da je zaključke savjeta prihvatila većina sudionika sastanka, uključujući i predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore, kao legitimne institucije koja je osnovana s ciljem da artikulira i zastupa interes svih poljoprivrednih proizvođača – priopćili su.

S obzirom na velik broj zahtjeva raznih udruga proizvođača mlijeka s različitim stavovima, u kojima traže pojedinačni sastanak s ministrom poljoprivrede, naglašavaju stav da proizvođači mlijeka žurno moraju obustaviti prosvjede te sa svojim matičnim udrugama i HPK svoje stavove, a potom ih prezentirati Ministarstvu poljoprivrede.

Komentara 222

SN
snjezni
20:21 17.02.2012.

Samo naprijed seljaci svi smo uz vas. ovi kaj prizivaju policiju misle da su u jugi koja je crkla.

OB
-obrisani-
16:41 17.02.2012.

mljekari su.....bolesnici.... . pa ko ih hebe..kupovat ćemo...Francusko...i..Austrisko mljeko.....

OB
-obrisani-
16:09 17.02.2012.

Prazna soba, prazna glava, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije