Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Ministar zatražio hitnu analizu naplate cestarina – ipak vinjete?

Naslovnica 5.2.2016.
Foto: VL
05.02.2016.
u 00:08

Profesor na Fakultetu prometnih znanosti Ivan Dadić 2008. godine je izradio studiju koja je pokazala da su vinjete puno bolje rješenje od postojećeg sustava

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je mogućnost uvođenja vinjeta kao sustava naplate cestarine na autocestama. Butković je kazao da je već naručio izradu preliminarne analize.

Ta najava novog ministra prometa bila je očekivana s obzirom na to da se on, dok je bio u oporbi, zalagao za uvođenje vinjeta. U tome bi trebao imati potporu i Mosta, u kojem su također u predizbornoj kampanji govorili o zamjeni naplatnih kućica “naljepnicama”.

Profesor na Fakultetu prometnih znanosti Ivan Dadić već se godinama zalaže za promjenu sustava naplate cestarine na hrvatskim autocestama i uvođenje vinjeta, a o tome je 2008. godine izradio i cijelu studiju koja je pokazala da su vinjete puno bolje rješenje od postojećeg sustava.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Prognoze Europske komisije: Deficit pao na samo 4,2%, premijer Orešković manje će rezati

>>Predrag Šustar: Hrvatski sport nije močvara

>>Novi početak u New Yorku: Niko u 2. ligu, Zrinka Cvitešić na Broadway!

>>U magazinu TV Ekran pročitajte intervjue sa proslavljenim hrvatskim glumcem Goranom Višnjićem i urednicom vanjske politike na Novoj TV Ivanom Petrović

Foto: VLm

Komentara 59

PA
pavo
20:58 04.02.2016.

Vinjete treba uvesti za sve ceste. Tako ih moraju kupiti svi stranci. Hrvati trebaju kupovati godišnje vinjete kod tehničkog pregleda uz ozbiljan popust. Strana vozila, poglavito teretnjaci na taj način ne bi, vožnjom izvan autocesta, bezplatno uništavali hrvatske ceste. Vinjete ( dnevne, tjedne, mjesećne, godišnje) bi stranci morali kupovati na granici kod ulazka u Hrvatsku, inače ne bi smjeli voziti dalje.

ŽG
Žganjec
20:38 04.02.2016.

Jedna pametna od ove vlade!

HR
Hrabraja
20:39 04.02.2016.

E ako to napravite povlacim sve sto sam rekla protiv ADZa, skoro sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije