Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanski popust

Ministar smanjuje cijenu kopiranja dokumenata u USKOK-u

sanader (1)
screenshot RTL
Autor
Ivanka Toma
22.12.2010.
u 12:31

Povoljnije kopiranje dobra je vijest za bivšeg premijera Sanadera jer samo svjedočenje njegova bivšeg prijatelja, šefa Carine i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića ima više od 40.000 stranica. To bi ga danas stajalo 120.000 kuna

Bivši premijer Ivo Sanader za pristup "uskočkim" spisima, u kojima ga se tereti za korupciju, odnosno zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Fimi media i slučaju HEP, te da je počinio djelo udruživanja radi kriminalnih aktivnosti, morati će izdvojiti daleko manje novca nego ostali osumnjičenici za iste stvari. Naime, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da je pripremio novi pravilnik po kojemu kopija stranice u USKOK-u neće, kao što je to sada slučaj, stajati tri kune, nego će kopiranje biti povoljnije. Kolika će biti nova cijena, ministar nije rekao.

No, za Sanadera je ovo vrlo dobra vijest i značit će veliku uštedu. O čemu je riječ govori podatak da samo svjedočenje njegova bivšeg prijatelja, šefa Carine i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića ima više od 40.000 stranica. Da bi Sanaderova obrana mogla temeljito proučiti što je sve Barišić, kao glavni svjedok protiv bivšeg premijera, ispričao tužiteljima USKOK-a, treba kopirati cijeli spis što po aktualnom cjeniku stoji 120.000 kuna.

Najavljujući osumnjičenicima iz USKOK-ovih spisa povoljniji put do pravde, ministar Bošnjaković je istodobno najavio skuplji put dolaska do pozicije djelitelja pravde. Rekao je, naime, da će se korigirati odnosno povisiti cijene pravosudnih ispita.

- Vozački ispit plaća se u protuvrijednosti od tisuću eura, a pravosudni stoji tek nešto više od tisuću kuna - rekao je ministar navodeći da se cijena pravosudnog ispita nije godinama mijenjala.

Ključne riječi

Komentara 12

SP
Spajki
12:48 22.12.2010.

cijena kopiranja lista papira 3 kune? nisam znao da osim fimi media d.o.o postoji i fimi kopiranje d.o.o... ili su ti listovi mozda isli na farbanje u skladkopiranje d.o.o? kakva banana drzava...

DE
deželan
13:35 22.12.2010.

Če se malo poigramo z priimkpov SANADER IVO in ga zrcalno preslikamo, nam pove veliko REDA NAS OVI

MI
mica1111
12:39 22.12.2010.

...eto tko je tu lud,pa tko to može platiti...,pa sad ti nemoj imat pare,samo za kopiranje,a kamo je drugo... ...kad te pravosudni sistem uzme u škare,onda si gotov...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije