Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar turizma

Ministar Ostojić: Konkurentnost je ključ za uspjeh hrvatskog turizma

terme jezerčica, veljko ostojić (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
16.03.2012.
u 11:56

Ministar na otvaranju novog Vodenog parka i proširenog dijela wellness i spa centra u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici

– Konkurentnost je ključ za uspjeh hrvatskog turizma. No, bez investicija nema ni konkurentnosti. Stoga će i Vlada pomoći tržišnu utakmicu u turizmu tako što će od 1. siječnja iduće godine smanjiti PDV u turizmu na deset posto kako bi sa se sadašnjih 16 posto s koliko turizam sudjeluje u BDP-u, još povećao. Turizmu nastojimo pomoći i otvaranjem novih kreditnih linija od kojih je najveća ona od milijardu i 75 milijuna kuna koja će se nuditi turističkim djelatnicima s kamatom od tri posto na 17 godina uz četiri godine tzv. grace perioda – istaknuo je danas ministar turizma Veljko Ostojić na otvaranju novog Vodenog parka i proširenog dijela wellness i spa centra u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici.

Vlasnica Dubravka Lekić i direktorica Martina Kovačić rekle su kako su investicijom od 30 milijuna kuna, od kojih je 21,5 milijuna osigurano kreditnom linijom Hypo Alpe Adria banke, a 8,5 milijuna kuna vlastita novca, na 3400 četvornih metara napravljena četiri nova bazena s brojnim vodenim i svjetlosnim atrakcijama te tri nove saune i jacuzziji na 800-tinjak četvornih metara wellness i sap zone.

Najesen kreću i u dogradnju postojećih smještajnih kapaciteta za još 50-tak soba te će tada moći primiti 200-tinjak gostiju.

Komentara 5

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:51 16.03.2012.

Dobar potez,...porezi se moraju smanjiti da bi se narod naucio da ih placaju.

LU
ludva
16:30 16.03.2012.

svaka čast!.. čestitam.. a pljuska za Stubake i naročito Krapinske...Godine i godine lutanja i muljanja...Kaj se napravilo?? Kakva je to konkurentnost kad se vodeni park gradi preko 10 godina ?? Ostojiću da malo njih podučiš..

MK
mali kukuriku
18:40 16.03.2012.

Kakav idiot, do sada su samo Hrvati znali za turizam i bili su bez konkurencije!!! Treba li mu se smijati, treba li ga sažaljevati ili ga posalati u MP3???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije