Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova zgrada

Ministar Milinović presjekao vrpcu i zapjevao s klapom Grobnik

milinovic, otvorenje hzzo-a u rijeci1
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
26.07.2010.
u 13:23

Razina pružanja usluga u zdravstvu i socijalnoj skrbi se podiže, unatoč krizi i recesiji, što je potvrda da Vlada želi ravnomjeran razvoj svih regija – kazao je Milinović i dodao da će se nastaviti s projektom nove riječke bolnice.

RIJEKA - Novouređena zgrada Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, kako je Riječani jednostavno nazivaju "socijalno", danas je, godinu i pol dana otkako su počeli radovi na njezinoj obnovi, svečano otvorena.

Čast presijecanja vrpce pripala je potpredsjedniku Vlade i ministru zdravstva Darku Milinoviću, čelnim ljudima oba zavoda Tihomiru Strizrepu i Mili Rukavini te rukovoditelju riječkog područnog ureda HZZO-a Fedoru Dorčiću.

U obnovu i opremanje zgrade površine 3500 metara četvornih uloženo je 28 milijuna kuna koje su osigurala oba zavoda, a riječka zgrada prvi je regionalni centar HZZO-a obnovljen na ovaj način i najveća investicija toga zavoda u povijesti. Osim što će 300 zaposlenika koji su dok se zgrada obnavljala radili na nekoliko lokacija u gradu imati bolje uvjete rada i korisnici će na jednom mjestu, na jednostavniji i brži način, ostvarivati svoje potrebe. Novo zdanje arhitektonski je potpuno prilagođeno osobama s tjelesnim invaliditetom, ali i slabovidnim i slijepim te gluhonijemim osobama.

Kako je na svečanosti istaknuo ministar Milinović na ovom riječkom primjeru pokazuju se sve prednosti reforme zdravstva jer ulaganje u zdravstvo, kazao je, nije trošak nego ulaganje u budućnost.

– Razina pružanja usluga u zdravstvu i socijalnoj skrbi se podiže, unatoč krizi i recesiji ovaj projekt je doveden do kraja što je potvrda da hrvatska Vlada želi ravnomjeran razvoj svih regija – kazao je Milinović. Pohvalio je rezultate riječkog područnog ureda HZZO-a i riječkog zdravstva te u ime Vlade najavio da će se, unatoč tomu što će ova godina biti teža nego prethodna, nastaviti s projektom nove riječke bolnice.

Izuzetno dobre volje ministar je na svečanosti i zapjevao s klapom Grobnik pokazujući da zna sve riječi pjesme "Croatio, u srcu te nosim", ali i "Najdraža, Rijeko".

Komentara 9

MO
momak23
21:07 26.07.2010.

Hrvatsko zdravstvo ima jedino privilegiju da se i u krizi u njega ulaže,zato su svi ovakvi potezi pohvalni.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
14:07 26.07.2010.

A mogao se usput i zavezati lancima za neki stup... tek toliko da se prisjeti Onih Dana... ponosa i strave...

UN
Universo
16:56 26.07.2010.

Lijepo je vidjeti da se otvaraju novi objekti za naše zdravstvo jer jedino tako ćemo dobiti zdravstvo kakvo svi mi zajedno želimo.Samo tako treba i nastaviti jer jedino tako ćemo se približiti zdravstvu kakvu imaju zapadne zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije