Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Litvi

Ministar Krstičević posjetio je hrvatske vojnike u Litvi

Posjet ministra Krstičevića hrvatskim vojnicima u Litvi
Foto: MORH i NATO
05.02.2018.
u 15:18

Čestitao je na uspješnom provođenju misije te istaknuo da je Hrvatska odgovorna članica NATO-a

Ministar Damir Krstičević posjetio je hrvatske vojnike u Litvi u sklopu prve godišnjice NATO eFP (enhanced Forward Presence). Godišnjica je obilježena u vojarni Rukla, a svečanosti su prisustvovali i zamjenica glavnog tajnika NATO-a Rose Gottemoeller, predsjednica Republike Litve Dalia Grybauskaité, ministar obrane Republike Litve Raimundas Karoblis, ministrica obrane Nizozemske Ank Bijleveld-Schouten i državni tajnik u Ministarstvu obrane Savezne Republike Njemačke Marcus Grübel.

Istaknuto je kako Hrvatska s NATO partnerima u Litvi jača interoperabilnost, provodi zajedničke obuke i razmjenjuje vrijedna iskustva. Ministar Krstičević čestitao je na uspješnom provođenju misije te istaknuo da je Hrvatska odgovorna članica NATO-a. Također, izjavio je da je: "Ponosan (sam) na hrvatske vojnike, naše Tigrove koji nas dostojno predstavljaju ovdje u Litvi.“ Krstičević se sastao i s predsjednicom Republike Litve Daliom Grybauskaités kojoj je zahvalio na tome što su nam partneri i što su odlični domaćini našim vojnicima.

 

Zamjenica glavnog tajnika NATO-a Rose Gottemoeller poslala je mnogo snažnije poruke i naglasila da je povećana prisutnost NATO-a znak da je Savez snažan. Istaknula je da je "napad na jednu (članicu), kao napad na sve nas".

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjeluju u NATO misiji s mehaniziranom satnijom koja broji 187 pripadnika OS RH. Satnija broji i 10 žena, a opremljeni su i s 15 borbeno oklopnih vozila Patria. Osim hrvatskih vojnika, u Litvi se nalaze i pripadnici Savezne Republike Njemačke, Francuske, Nizozemske i Norveške. Hrvatski vojnici borave u Litvi od početka prosinca prošle godine.

U galeriji možete pogledati kako je protekao posjet ministra Krstičevića:

Posjet ministra Krstičevića hrvatskim vojnicima u Litvi
1/7

 

Komentara 14

LI
lipica
16:45 05.02.2018.

Opet Krsticevica bespotrebna setnja o trosku drzave. Mislim da jos uvijek nikoga nije ubijedio zasto su nasi vojnici o nasem trosku tamo! Bito da se uvlaciomo NATO-u.!

SH
Shaman
07:24 06.02.2018.

Što hrvatski vojnici rade u Litvi???

Avatar ciciban
ciciban
16:05 05.02.2018.

a gde je ta Litva? nije valjda da smo opet na istocnom frontu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije