Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela sadnja

Ministar Čobanković posadio prvu sadnicu vinove loze u novom vinogradu

cobankovic
Mihael Španić
27.03.2010.
u 13:28

Novi vinograd na melioliranom kršu sadi tvrtka Jurjević vina iz Zadra i to na 125 hektara nekadašnjeg šumskog zemljišta koje su od države dobili u 50-godišnju koncesiju

ZADAR - Ministar poljoprivrede Petar Čobanković posadio je danas u Ninskim Stanovima pored Zadra prvu od ukupno 500.000 sadnica vinove loze koje će tvrtka Jurjević vina iz Zadra posaditi na 125 hektara nekadašnjeg šumskog zemljišta koje su od države dobili u 50-godišnju koncesiju. Vlasnik i direktor Jurjević vina, Damir Jurjević, sin vlasnika propalog Zadarkomerca Ante Jurjevića, kazao je kako će u Ninskim Stanovima posaditi po tri vrste bijelog i crnoga grožđa te da u ovaj projekt ukupno ulažu 18,5 milijuna kuna.  Dodao je kako će u sljedeće dvije godine zaposliti 20- 25 ljudi, od čega nekolicinu mještana Ninskih Stanova.

Inače, Jurjević vina iza sebe imaju uspješan poljoprivredni projekt na 52 hektara na otoku Silbi u zadarskom arhipelagu na kojem su posadili vinovu lozu, masline i smokve. Damir Jurjević najavio je kako će se rakija, ulje i vina iz tih nasada naći na tržištu sljedećih mjeseci te dodao kako planira u svaki restoran i lokal postaviti šankomate sa svojim vinom.

 

Komentara 6

DU
Deleted user
10:35 28.03.2010.

Jes bome jadnik, smršavio toliko puno miligrama ali jesi li siguran cickova da to nije njegov vinograd?

IZ
izbrisan
18:16 27.03.2010.

Ovo je vrhunac bezobratluka od VL prema citateljima. Kako je to Čo posadio prvu lozu,kosom?

CI
cickova
18:35 27.03.2010.

i ziher se jadan umoril, smrsavil 24mg, i moral ic na rucak od milju i po kuna (na racun poreznih obveznika, naravno)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije