Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka udara temelje EU snaga
Povratak na članak

Ministar Buljević: EU vojska bila bi dupliranje s NATO-om

Želimo ujediniti snage europskih država kako bismo mogli brzo djelovati, kaže njemačka ministrica obrane

Komentari 4

Avatar neidemdalje
neidemdalje
00:43 28.09.2016.

Traže modus kako dodatno zakomplicirati neki novi izlazak iz eu...

VL
GO
gooniegoogoo
08:55 28.09.2016.

1. vojsku hoće na raspolaganje od nikog izabrani EU birokrati koji ne odgovaraju nijednom stanovniku Europe. 2. Hr nije na referundumu glasala za EU vojsku, a nije prenijela ni suverenitet u obrani ni korištenju svoje vojske na EU. 3. Štaa će Europi vojska kad je EU garancija mira, prosperiteta i suradnje (bar su me dosad u to uvjeravali). 4. Želimo li da nam vojnici sudjeluju u akcijama tipa Srebrenica??? 5. Svaka EU država ima svoju vojsku, policiju i tajne službe koje imaju dužnost čuvati svoje vlastite granice. 5. NATO. 7. Zašto je nedovoljan FRONTEX? 8. EU vojska srećom ima ravno 0 dobrovoljaca i tako će i ostati.

VL
RA
ranko75
17:23 30.09.2016.

NATO je 85% SAD a 15% svi ostali, tamo je tolika dominacija SAD,da to ne odgovara EU.NATO treba raspustiti, ameri neka niose svoje u SAD, a EU da bi vodila svoju vanjsku politiku ne smiju se dati u ruke amerima,nego sami organizirati svoju obranu.Da nije preko 20 baza NATO u Njemackoj ne bi njemacka izgledala ovako bedasto, pa ga pusi americi a svi to gledaju.

VL
Avatar comparator
comparator
08:41 28.09.2016.

"Nato" je pakt dok je vojska nešto drugo koja isto može biti upotrebljena u natove aktivnosti. Tako ja to vdim i naravno mislim kako bi ta vojska mogla djelovati samo u obrambene svrhe. Postoji bojazan da se takva vojska upotrijebi kai JNA u posljednjem ratu pa to treba dobro definirati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.