Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijeti mu ostavka

Ministar Baja poručio građanima BiH: Štedite... Nemojte jesti!

Yaniv Green
Foto: AFP
1/2
14.08.2012.
u 15:30

Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić najavio je, pak kako bi ministar zbog svoje bahate izjave mogao dobiti crveni karton

Ministar trgovine u vladi Federacije BiH Milorad Bahilj Baja nakon najava o poskupljenju hrane, energenata i vode poslao je ciničnu i nimalo duhovitu poruku građanima.

– Štedite... Nemojte jesti – kazao je Bahilj nakon što su ga novinari upitali kako će građani preživjeti najavljena poskupljenja, javlja Radio Sarajevo.

Njegovu su izjavu zabilježile kamere nakon sastanka s direktorom BH Gasa Adnanom Kresom s kojim je razgovarao o najavljenom poskupljenju plina za 16 posto, odnosno poskupljenju centralnog grijanja u Sarajevu za više od 30 posto.

Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić najavio je, pak kako bi ministar zbog svoje bahate izjave mogao dobiti crveni karton. 

- Ovo ne može proći bez reakcije. Izjava ministra Bahilja je neoprostiva, čak i kada je govorimo u šali. Učinit ću ono što mi dopuštaju Ustav i Zakon. Iskoristit ću svoje pravo i tražiti od ministra Bahilja da podnese ostavku ili da pokrenem pitanje njegove smjene, rekao je premijer Nikšić za RSG radio, prenosi portal Klix.ba.

Ministar, pak, za nesporazum krivi novinare jer su izjavu izvukli iz konteksta.

- Moja izjava nije prenesena u pravom smislu. Naprotiv, ja sam slikovito, ovom krivo protumačenom izjavom, kao ministar i običan čovjek, pred građanima izrazio svoje viđenje ove teške socijalne situacije u kojoj će, izgleda, ljudi moći jedino uštedjeti ako ne budu morali jesti, jer svaki mjesec moraju platiti režije, kao što su plin, struja, voda i ostale neophodne režije, kazao je Baja.

Komentara 35

KA
Kakma
19:05 14.08.2012.

Dobra ideja ali neka i oni stede,sitnozubi to vec davno radi.

MI
misoana
16:59 15.08.2012.

Pa zar da dobije crveni karton zato što želi dobro narodu, da štedi i da ne jede masno radi kolesterola i pretilosti.

OB
-obrisani-
18:40 14.08.2012.

pravi bosanski humor, kao top lista, samo raja nekonta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije