Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponos hrvatskog naroda

Ministar Anušić u koloni sjećanja: Vukovar je zaustavio jugoslavensku armiju i srpske dragovoljce

Vukovar: Okupljanje ispred Memorijalne bolnice uoči početaka obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
18.11.2023.
u 14:11

Ogromna inspiracija za budućnost države, naroda, mladih ljudi, ogromna inspiracija o svjesnosti koliko je važno imati svoju državu i koliko je Hrvatska teško stečena i krvlju plaćena, kazao je Anušić

Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je danas, hodajući u koloni sjećanja, da se od najveće tragedije u povijesti hrvatske države Vukovar s godinama pretvorio u najveću inspiraciju i ponos hrvatskog naroda.

"Od najveće tragedije naroda u povijesti hrvatske države Vukovar se s godinama pretvorio u najveću inspiraciju i najveći ponos hrvatskog naroda", kazao je Anušić za N1 na obilježavanju  Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Ogromna tragedija koja je trebala generirati nekakvu osvetu generirala je baš suprotno. "Ogromna inspiracija za budućnost države, naroda, mladih ljudi, ogromna inspiracija o svjesnosti koliko je važno imati svoju državu i koliko je Hrvatska teško stečena i krvlju plaćena", dodao je.

FOTOGALERIJA Dan ponosa i tuge: Ovako danas izgleda Vukovar

Vukovar: Okupljanje ispred Memorijalne bolnice uoči početaka obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
1/29

"Danas, iz Vukovara, iz ovakvog velikog broja ljudi koji su ovdje došli, koji bez politizacije, s pijetetom i poštovanjem ovdje dolaze dati počast, trebamo vidjeti i učiti i zajedništvom i kohezijom koju ovdje danas stvaramo trebamo razmišljati politički i na svaki drugi način i boriti se za budućnost Hrvatske", poručio je ministar.

Video: Zapovjednik HOS-a Vukovara Zvonko Ćurković: Uvijek me smetaju podjele, ali trebaju ovi na vrhu razmišljati

Prisjećajući se svog ratnog puta, Anušić je kazao da je zahvaljujući Vukovaru i vukovarskim braniteljima cijela Hrvatska dobila dovoljno vremena da se naoruža, organizira, formira sustave zapovijedanja, dobije saveznike u Europi i svijetu i obrani se.

VEZANI ČLANCI:

"Vukovar je zaustavio jugoslavensku armiju i srpske dragovoljce, četnike, da nije bilo Vukovara puno više bi bilo teritorija koje bi srpska vojska osvojila i mislim da bi bili i u puno goroj političkoj situaciji", istaknuo je Anušić dodavši kako je Vukovar mjesto gdje svi trebamo doći pokloniti se.

Komentara 2

TO
Tornado0508
15:12 18.11.2023.

Vjecna slava nasim braniteljima i herojima! Grad Heroj stoji zauvijek. A u povorci ce uvijek biti mjesta svima ukljucujuci i HOS jer je srpski agresor osjetio snagu njihove obrane

Avatar southman
southman
08:55 19.11.2023.

Prijelomna bitka za opstojnost Hrvatske. Ta 3 mj opsade su iskorištena za naoružavanje HR vojske oružjem iz inozemstva a još više iz zauzetih vojarni jer je Racan dozvolio razoružanje TO -brane. Zato vjecna skava Vukovarskim herojima. Bez izdvajanje bilo koga .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije