Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uložio u sebe

Miloševiću dali državnu zemlju za privatni posao

\'29..03.2011., Gornji grad, Zagreb - Domagoj Ivan Milosevic, potpredsjednik Vlade za investicije u Vladi Republike Hrvatske.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/Pixsell
14.10.2011.
u 08:00

Biznis vrijedan 230 mil. eura – Zemljište se formalno ustupa Dugom Selu, a onda će se natječajem dati Miloševiću.

Potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Ivan Milošević suvlasnik je tvrtke Cargo Centar Zagreb koja je nositelj projekta gradnje velikog distributivnog centra u Dugom Selu vrijednog 230 milijuna eura, otkriva tjednik Forum koji je od danas na kioscima.

'Nisam u sukobu interesa'

Privatna investicija najbogatijeg ministra u Vladi trebala bi se realizirati na državnom zemljištu koje će Vlada ovih dana ustupiti Gradu Dugom Selu. Nakon toga zemljište će se natječajem dodijeliti Cargo Centru Zagreb, čiji je suvlasnik isti onaj Domagoj Ivan Milošević koji je sudjelovao u donošenju odluke da se zemljište prepusti lokalnoj samoupravi. Da je odluka pred donošenjem potvrdili su za Forum Marijan Banelli, član Nadzornog odbora Cargo Centra, i Vlado Kruhak, gradonačelnik Dugog Sela.

U izjavi za Forum Milošević tvrdi da je riječ o dva odvojena postupka koji nisu međusobno povezani te da u tome ne vidi sukob interesa.

"Istina je da sam, dok ih nisam prenio na odvjetnicu Kseniju Čerin, bio vlasnik udjela u dvjema tvrtkama koje su povezane s tim poslom. Ponavljam da ne vidim sukob interesa, iako se ne bih čudio da ga netko s drukčijim razmišljanjem pronađe. Riječ o dva odvojena procesa koji se nikako ne mogu povezati. Otkad je predsjednica Vlade Jadranka Kosor, sve ide putem javnih natječaja i tu nema odstupanja", rekao je Milošević za tjednik Forum.

Kompanija Cargo Centar Zagreb osnovana je u rujnu prošle godine, a Milošević je do ulaska u Vladu kao suvlasnik tvrtke bio član njezina Nadzornog odbora. Prema podacima iz Miloševićeve imovinske kartice, njemu pripada 83 posto Logističkog središta d.o.o. i 33,3 posto Intermodalne logistike d.o.o. Te dvije kompanije drže petinu Cargo Centra Zagreb, tako da je Milošević sa svojim udjelima vlasnik oko 11 posto projekta.

Tvrtku Logističko središte Milošević je osnovao s Danielom Šternom, sinom poznatog naftaša Davora Šterna, koji je ujedno član Nadzornog odbora Pastora.

U tvrtki Intermodalna logistika s Miloševićem su osnivači Marijan Banelli, predsjednik Hrvatskih cestovnih prijevoznika, te Franz Glanz iz Cargo Centra u Grazu.

Obje tvrtke imaju sjedište u Zagrebu, na adresi Pastora, gdje se nalazi i sjedište Cargo Centra Zagreb. Ostali su udjelničari Cargo Centra Zagreb s po 20 posto Luka Rijeka, Hrvatske željeznice, Cargo Centar Graz i udruga Hrvatski cestovni prijevoznici.

Milijun četvornih metara

Sporno zemljište nalazi se pokraj željezničke postaje u Dugom Selu. Novo distributivno središte u prvoj fazi prostiralo bi se na 800.000 četvornih metara, od čega je 620.000 četvornih metara državna zemlja, dok je ostatak najvećim dijelom u vlasništvu Grada Dugog Sela.

Gradonačelnik Kruhak kazao je za Forum kako očekuje da će se centar, koji bi trebao biti najveći u ovom dijelu regije, u konačnici prostirati na više od milijun četvornih metara i ujedinjavat će cestovni, zračni, riječni i željeznički promet. Očekuje se da će u njemu raditi tisuću ljudi, a prihod tvrtke trebao bi premašiti milijardu eura.

Ključne riječi

Komentara 154

OB
-obrisani-
10:02 14.10.2011.

...a sto bi ripaca kazala, da vidimo sto je iza vrata.

OB
-obrisani-
10:12 14.10.2011.

i nakon slobe....milošević furt su nam ti srbi krivi.....

Avatar Grunf
Grunf
08:29 14.10.2011.

ovo mu je zadnja prilika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije