Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD PRIHVATIO SVE ARGUMENTE
Povratak na članak

Miljević: Odluka Vrhovnog suda u slučajevima "garaža" i "selotejp" potpuno očekivana

'Takvu odluku sam i očekivao, za mene nema ni jedan posto iznenađenja'

Komentari 14

Avatar Sheldon
Sheldon
19:37 28.07.2016.

presuda je ukinuta zato što je prvostupanjski sud u izreci napisao da se primjenjuje protokol I ženevske konvencije (međunarodni sukob), a u obrazloženju da se primjenju protokol II ženevske konvencije (nemeđunarodni sukob). plus je krivo odredio da je bio nemeđunarodni sukob do 15.2.1992. kada je hrvatska proznata, a trebao je po vrhovnom sudu, nemeđunarodni biti do 8.10.1991. (dan neovisnosti), a sve dalje međunarodni. i zbog toga mora sve ispočetka... glavašev žalbeni razlog da je fehirov iskaz nezakonit je odbijen. u činjenično stanje vrhovni sud se nije niti upuštao. to je totalno kretenski, vsrh je trebao donijeti meritornu presudu kakvu god. ali lakše je postupak vratiti prvostupanjskom sudu.

VL
RI
Rizlman
18:18 28.07.2016.

Pa naravno da je ovakva odluka bila očekivana. Zna se tko drma pravosuđem. A kao što se vidi iz priloženog, Glavaš je već počeo udarati po HDZ-u i najavio "veliki angažman na izborima zahvaljujući ovoj presudi". Ukratko, ovdje nikad nije ni postojao slučaj, već je to plod klasične histerije "civilnog društva" a to su razne dokumente platforme i kulturnjaci, svi odreda bliski SDP-u. Sad SDP-ovi kadrovi u pravosuđu odbacuju prijašnju presudu Vrhovnog suda i oslobađaju Glavaša ne bi li ovaj oteo koji mandat HDZ-u u 4. izbornoj jedinici. Ovog nema ni u Biafri.

VL
Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
18:31 28.07.2016.

mislim da je u redu da se čovjeka oslobodi u pomanjkanju dokaza bez obzira što mi mislili o tome.. jedino su partizani stijeljali bez presude prethodno žicom vezano ljudstvo

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:14 28.07.2016.

to je dokaz da je sdp = hdz. da je sdp doista opozicija hdzu, prvo bi sredili korupciju u sudstvu a nisu dotakli ništa, ostavili su hdz kadrove svugdje jer sdp = hdz

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
09:30 29.07.2016.

Odluka Vrhovnog suda u slučajevima "garaža" i "selotejp" potpuno očekivana jer nemreš ti na zabačenom balkanu osuditi vodečeg pravog hrvata koji se u udruženom domoljubnom poduhvata zbrinjavanja sjajno snašel nezavisno od toga koliko je klao, varao, lagao ili ljudi u Dravu pobacao.

VL
LI
lipnjak
22:23 28.07.2016.

Bit ce love i odstete.

VL
Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
19:01 28.07.2016.

Naši najveći domoljubi na Titovu putu bratstva i jedinstva. Mamić, Glavaš i Sanader angažirali odvjetnike srpske nacionalnosti.

VL
HU
Hubbes12
00:05 29.07.2016.

Realno je i trebalo biti ponisteno

VL
BR
Brankko
08:59 29.07.2016.

Da, sve je to "očekivano", "moglo se predvidjeti" i tako to. A što mi obični ljudi, s malim sudovima i velikim njihovim sucima? Uzurpator lokalni moćnik uzurpira moje zemljište za "parkiranje svojega vozila" (a uopće nema svoj auto, parkiraju svoje (?) aute dva njegova sina, i to kada dođu tamo), tvrdeći da je imao dugogodišnji usmeni ugovor s pokojnim stricem. Mi na taj dio zemljišta (jedini dostupan za prilaz autom/kamionom) stavili građevinski materijal, uzurpator nas tužio za smetanje posjeda. "Postupak" teče već osmu godinu. Pismeni ugovor? Do bilježničkoga ureda ima 200 m. Dokaz o autu? Nikakav. Sud je mogao odbiti stvar već odmah nakon našega odgovora na tužbu 2009., ali ne, zavlači li se, zavlači.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.