Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hčsp predlaže

Miljak: Proglasimo 16. studeni blagdanom 'Konačne pobjede'

hčsp (1)
Patrik Macek/PIXSELL
17.11.2012.
u 08:44

Ovime je nanesen smrtni udarac svim tim zlogukim silnicama koje su htjele Hrvatima omrznuti samu pomisao na vlastitu državu, kaže Miljak

Hrvatska čista stranka prava predlaže da se 16. studeni 2012., dan kada je Žalbeni sud izrekao oslobađajuću presudu generalima Gotovini i Markaču, proglasi nacionalnim  blagdanom "Konačne pobjede". Svoj su prijedlog već uputili Hrvatskom saboru, ističući kao je odluka Haaga duboko odjeknula i prožela samu srž napaćenoga hrvatskoga naroda.

- Taj događaj je kao rijetko koji u novijoj hrvatskoj povijesti toliko značajan, da je u ovim trenutcima teško pojmiti sav njegov značaj za prošlost i budućnost hrvatske države. Ono što se već sada može kazati, jest to da je pao veliki mlinski kamen s pleća naših junaka i s pleća cjelokupnoga državotvornog naroda. Domovinski rat je ovime dobio potvrdu svoje besprijekorne čistoće, ovime je trajno skinuta stigma zločina i sa svih branitelja koji su se pitali za što smo se mi to borili. Hrvatska je ovime konačno priznata od uljuđenog svijeta, svjetlosnim godinama udaljena od balkanske kaljuže. Ovime je nanesen smrtni udarac svim tim zlogukim silnicama koje su htjele Hrvatima omrznuti samu pomisao na vlastitu državu. Oni su sada poražena strana, to je više nego jasno, kazao je šef stranke Josip Miljak.

Dodaje kako je sada "poražena velikosrpska ideologija i peta kolona u Hrvatskoj, koja je silnu energiju uložila u dokazivanju da je Hrvatska nastala na zločinu, da mi nemamo pravo na samoobranu, da su tri granate na hrvatski Knin prekomjerno granatiranje, a da stotine tisuća granata na hrvatski Vukovar to nisu".
Miljak dalje smatra da se ovo  ne smije protumačiti kao pobjeda onih koji su generala Gotovinu locirali, identificirali, uhitili i transferirali, pod izgovorom da su to morali uraditi.

- Mogli su to raditi s manje trijumfalizma, s manje klanjanja tužiteljstvu, a to nisu učinili. Pravi državnici bi izašli pred narod i tomu narodu kazali pravu istinu, a ne ovako kao što je radila vlast, zaplotnjački i kukavički. A dok su generali doslovce krvarili i čamili u Haagu, oni su zadali završni udarac Hrvatskoj, opljačkavši i kamen na kamenu. Ali Hrvatska će se dići, sada su preduvjeti za to stvoreni, ali ne nasjedajmo na to da nas ti isti mogu dići iz pepela, to bi nas odvelo na nova bespuća i nove tragedije, ističe Miljak. 

Sve o presudi generalima i kako su dočekani u Hrvatskoj čitajte u našem specijalu "Presuda generalima"

Komentara 12

OB
-obrisani-
09:07 17.11.2012.

Josipe veliki pozdrav od prijatelja !! Jucer i danas sam posebno presretan kao i ti !!

TO
tomokaro
09:15 17.11.2012.

Gospodine Miljak pa uvaženi gospodin Gotovina je čista suprotnost vama, on je gospodin i mudar čovjek i vjerujem da se uopće ne slaže sa vašim stavovima i nemojte se koristiti njime za neke svoje izlete koje nitko ne podržava. Dajte si mira a i nama.

NI
nidjomidjo
10:47 17.11.2012.

Ja: Proglasimo Miljka - idijotom!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije