Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANJA PRAVA NA BURZI

Milinović: Tko dobije otpremninu, ne bi trebao odmah ići na burzu

vlada (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/3
17.02.2011.
u 15:30

Premijerka Kosor: Tražim od HZZ-a raščlambu onih koji su prijavljeni na burzu.

Vlada nije i neće skrivati podatke o broju nezaposlenih. Sve insinuacije da su se brojevi skrivali nisu točne i to bi bilo glupo jer ne vidim kakve bismo koristi od toga imali – poručila je premijerka Jadranka Kosor na početku sjednice Vlade, a o  temi nezaposlenosti razvila se je polusatna rasprava, bez obzira na to što ta točka nije bila na dnevnom redu.

– Vlada ima pravo analizirati trenutačne podatke o nezaposlenosti, a sutra će se radi toga, kao i radi mjera koje slijede u borbi protiv nezaposlenosti, sastati s predstavnicima HZZ-a – poručila je premijerka.

Rekla je kako je zatražila raščlambu onih koji su prijavljeni na burzu. Jer, primjerice, 43,6 posto više osoba bilo je na burzi u siječnju na godišnjoj razini koje su prije bile neaktivne pa se pretpostavlja da se mnogi prijavljuju radi različitih prava, kojih, prema računici, ima 18. Primjerice dječji doplatak, ali i radi prednosti pri odabiruosoba  za obavljanje popisa stanovništva.

Ministar Darko Milinović smatra i da oni koji dobiju dobru otpremninu ne bi smjeli imati pravo na naknadu s burze.

Nema i otpremnine i burze

– Jedna je osoba dobila otpremninu od 120.000 kuna, a uzme li se u obzir da je prosječna plaća oko 5000, onda je ta osoba s tom otpremninom zbrinuta dvije godine te se u tom roku ne bi trebala prijaviti na burzu – rekao je Milinović.

Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević iznio je pak problem rigidnoga radnog zakonodavstva koje nikako ne može pripomoći smanjenju nezaposlenosti. Premijerka se pozvala i na primjer 2003., dakle posljednje prije dolaska HDZ-a na vlast, te je istaknula kako je i tada bila velika nezaposlenost, ali istodobno smo imali rast BDP-a i manji deficit.

>>Država će preuzeti teret nižih kamata i banci platiti pola anuiteta

>>Prosvjed uoči sjednice Vlade: 'Nije Jadranka jača od Mubaraka!'

>>Vlada i službeno povukla novi zakon o Hrvatskim vodama




Ključne riječi

Komentara 521

DE
dejavu
19:48 17.02.2011.

Tunis , Jemen , Egipat , Iran ,Bahrein , Alzir , Jordan.......... a doci ce mo i mi na red....jednom , ako ima boga !

SV
svizac
22:11 17.02.2011.

..............ma neka se veže lancima opet, najbolje za branik auta!

NE
NenadK
14:03 18.02.2011.

TRAŽIM OSTAVKU VLADE! ODMAH!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije