Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor

Milinović recitirao Vesni Pusić riječi pjesme "Na čemu si ti"

milinovic
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
05.10.2011.
u 12:45

Ima jedna pjesma, gospođo Pusić, zove se ''Na čemu si ti'', jer vi se smijete i ne možete biti na miru. Poslušajte pjesmu i na sekundu ono što hoću reći – poručio je Milinović HNS-ovoj zastupnici.

Saborski zastupnici danas su raspravljali o dopunama Zakona o medicinskoj oplodnji kojima se uvodi mogućnost oplodnje više od tri jajne stanice. Ta bi se mogućnost odnosila na parove koji na medicinsku oplodnju odlaze zbog izrazito teških oblika neplodnosti, dakle žene s malo jajnih stanica, teško neplodne muškarce te onkološke bolesnike. Većina saborskih klubova podržala je dopune zakona, predstavnici vladajuće stranke ustvrdili su da su ove dopune dokaz da se sluša glas naroda i struke, dok su predstavnici oporbe zaključili kako je ovo samo dokaz da prvi zakon nije bio dobar.

Poput rasprave prije dvije godine kada su oporbeni zastupnici napustili sabornicu tijekom glasovanja, i današnja je rasprava bila "napeta".

Tako se najživlja rasprava vodila između ministra zdravstva Darka Milinovića i HNS-ove zastupnice Vesne Pusić, kojoj je na pritužbu da se neprimjereno ponaša jer joj je dobacio: "Na čemu ste vi?" izrecitirao riječi pjesme grupe Jinx.

– Prekasno i nejasno da bi bilo istina, još uvijek voliš me, ali nemaš vremena. Tako da znam na čemu sam, tako da znam na čemu sam, ali ne mogu razaznati na čemu si ti. Bez pravog razloga davimo se danima, više nego obično ništa nas ne zanima. Prekasno i nejasno da bi bilo istina, više nego obično igramo se riječima – objasnio je svoje riječi Milinović uz dodatno objašnjenje da nema ništa loše u ovoj ljubavnoj pjesmi. Nakon što je predsjedajući Ivan Jarnjak pokušao smiriti Vesnu Pusić, ona mu je uzvratila:

– Ako vi u HDZ-u tako razgovarate, mi tako ne razgovaramo. Sram vas bilo, takav način ponašanja zadržite za doma.

Tijelo kao poligon

SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović i HDZ-ovka Karmela Caparin posvađale su se pak oko toga što je točno žensko tijelo.

– Žensko tijelo ministru služi kao poligon gdje će demonstrirati svoju moć, a to se ne smije dogoditi. Glas žena mora se čuti – rekla je Antičević Marinović, na što je Caparin brzo odvratila da je treba biti sram jer ni jedno žensko tijelo nije poligon.

– Sram vas bilo, to je rekao vaš ministar – poručila joj je Antičević Marinović. Ovaj je put raspravu pokušao prekinuti predsjedavajući Josip Friščić.

– Tražili ste više glasova za žene, a sada kad su se dvije javile, vidite kako to izgleda! – zaključio je hladno Friščić. Tu nije ostao miran ni ministar Milinović koji se odlučio obračunati sa SDP-ovkom.

– Ako SDP i Ingrid Antičević Marinović pobijede u devetoj izbornoj jedinici, ja ću otići iz politike, ali neka onda i ona kaže da će se povući iz politike ako u devetoj izbornoj jedinici pobijedi HDZ. A to će biti samo djelić veličanstvene pobjede Jadranke Kosor – poručio je Milinović.

Ipak, nije cijela rasprava protekla u ovom tonu pa je Mirando Mrsić podsjetio da su SDP-ovci još prije dvije godine kritizirali ovaj zakon.

– Rekli smo da je zakon konzervativan, kontroverzan, da će donijeti probleme građanima, da ćemo imati građane koji će morati tražiti zdravstvenu skrb izvan zemlje i da ćemo vrlo brzo doći do toga da ćemo ga morati mijenjati. Evo, došli smo do trenutka kada mijenjamo zakon. Mijenjamo ga pod utjecajem struke, ali mijenjamo ga i pod utjecajem svih onih kojima je uskraćena ova zdravstvena zaštita. Zato će SDP biti suzdržan u glasovanju o zakonu – rekao je Mrsić te primijetio da ovim zakonom uvodimo zamrzavanje zametaka na mala vrata u Hrvatsku.

Dakle, izmjenom zakona priznajemo da je zamrzavanje zametaka zlatni standard i da ga treba uvesti u samo liječenje – naglasio je Mrsić te najavio da će po dolasku na vlast SDP izmijeniti zakon i dopustiti zamrzavanje zametaka svima onima kojima to bude trebalo. Ivan Bagarić kazao je da je za Klub HDZ-a osnovno pitanje kada počinje život – u trenutku začeća.

Najnoviji znanstveni radovi upućuju na to da nema mjesta teoriji da se preembrij proglašava prezigotom, radi rizika otvaranja vrata manipulaciji s najranijom fazom djeteta, tim divnim božjim stvorenjem, proglašavajući ga biološkim materijalom – rekao je.

Ministar Milinović tako je u jednom trenutku dodao i da HDZ neće dopustiti da se oplodi 20 tisuća jajnih stanica i da se ide s hiperstimulacijom, jer je u Hrvatskoj već sada 10.500 zamrznutih embrija "živih bića o kojima ovoga trenutka nitko ne skrbi".

– HSS drži da je ljudski život uvijek dar i svet pa mu priliči da na svijet dođe na način koji štiti dostojanstvo njegova dolaska – ustvrdila je HSS-ovka Marijana Petir.

Komentara 128

DU
Deleted user
14:05 05.10.2011.

koja seljacina

MM
Mini Me
15:08 05.10.2011.

Kao dva kre...a iz udžbenika psihijatrije.Bljuje mi se kad ih vidim.Fuj,bljak,sramota da se to naziva hrvatskim ministrom !

BE
bebe
13:30 05.10.2011.

a na čemu je on? hrpi novca? jad jadni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije