Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanredna pressica

Milinović proziva Karamarka: Izvršio si tri udara na HDZ!

milinović
Iva Vidović/VLM
06.05.2012.
u 13:21

Pita se zašto je ušutkao Jandrokovića i Kalmetu te zašto se navodno sastaje sa Sanaderom.

Darko Milinović, kandidat za predsjednika HDZ-a, danas je sazvao izvanrednu novinsku konferenciju u prostorijama ličkog HDZ-a u Gospiću kako bi poslao još jednu poruku protukandidatu Tomislavu Karamarku, ali i kako bi, kako je i sam rekao, postavio neka pitanja u ime većinskoga članstva stranke.

- Moja predizborna kampanja će biti usredotočena na istinu. Od jučer sam dobio nekoliko pitanja običnih članova HDZ-a, onih koji zapravo odlučuju o sudbini Hrvatske demokratske zajednice. Želim to javno danas pitati Tomislava Karamarka koji govori da je on predvodnik borbe protiv korupcije. Ja smatram da je Tomislav Karamarko omogućio kriminalizaciju HDZ-a i to smatra mnogobrojno članstvo. Za njega je istina prljava kampanja, a za mene je istina ono što traže i na što traže odgovor članovi HDZ-a, ali ne samo oni već i hrvatska javnost, kazao je Milinović te nabrojao Karamarkove "grijehe" protiv HDZ-a.

- Tomislav Karamarko je izvršio tri udara na HDZ. Prvi, izdaja HDZ-a s Manulićem. Drugi, izdaja HDZ-a s Mesićem. Treći, možda najbitniji, godinama niti jedna krađa i afera nije otkrivena dok međunarodna zajednica to nije ultimativno zatražila. Članstvo pita istinu i ja želim ovdje pitati odgovor i to je otvorena istinita kampanja. Zašto, kao što je i sam rekao Tomislav Karamarko, si hapsio gotovo isključivo samo članove HDZ-a? Zašto je ušutio Kalmeta i Jadroković koji su to isto pitali prije mjesec, dva tri ili godinu dana i ostali koji podupiru Tomislava Karamarka?. Ništa danas nismo čuli o mežebitnom, kako mediji špekuliraju, sastanku dijela stožera Karamarka s Ivom Sanaderom. Postavlja se pitanje da li je tim postupcima u suradnji s nekima drugima omogućio kriminalizaciju HDZ-a i na taj način pokušao otvoriti vrata svojoj kandidaturi. Ovo sve pitam i govorim radi budućnosti za koju sam ja zainteresiran HDZ-a. I nakon svega, želi biti na čelu HDZ-a. Neće ići, zaključio je Milinović.

Na novinarsko pitanje što zna o navodnoj povezanosti Karamarka s određenim tvrtkama iz čega je imao određene koristi, posebice sa spominjanom tvrtkom Soboli Milinović je kazao kako je za to saznao iz medija.
- Ja sam to isto čuo iz medijskih špekulacija da neki posjeduju dokumentaciju koja u inkriminirajućem smislu povezuje tvrtku Soboli i Tomislava Karamarka s INA-om. Ja nemam tu dokumentaciju. Ako je dobijem bit će dostupna hrvatskoj javnosti, kazao je.

Milinović pozvao Karamarka da povuče kandidaturu

Milinović je samo nekoliko sati prije konferencije za medije u Gospiću poslao i priopćenje u kojem je glavna tema također njegov protukandidat Karamarko. Unutarstranački izbori u HDZ-u svakoga dana donose nešto novo, a od jučer je to međusobno medijsko prozivanje između dvojice kandidata, Darka Milinovića i Tomislava Karamarka.

I jučer je svatko sa svoje strane uputio međusobne prozivke, a na sve to danas je Milinović reagirao priopćenjem u kojem ponovno poziva Karamarka da se povuče iz utrke za čelno mjesto u stranci. Priopćenje donosimo u cijelosti.

>>Karamarko: Borba protiv korupcije počela je mojim dolaskom u MUP

"Hrvatska javnost još jednom je vidjela da Tomislav Karamarko nema hrabrosti dati odgovor ni na jedno postavljeno mu pitanje. Govorio je o svojoj ulozi u detuđmanizaciji, i rušenju HDZ-a sa Stipom Mesićem. O aferama niti slova. Tvrdi da je bio marginaliziran za vrijeme privatizacijskog kriminala, što može biti čak i točno. Međutim, bio je visoko pozicioniran kao onaj koji je morao spriječiti najveće korupcijske afere u Hrvatskoj, kao što su INA, Podravka i HAC. O tome sam tražio da se izjasni. Nedavanje odgovora na ta pitanja ostavlja ogromni prostor za špekulacije o njegovoj odgovornosti, pa samim time i umiješanosti u afere koje su uzdrmale političku scenu u Hrvatskoj. Mnogi govore o interesnoj povezanost određenih firmi s Tomislavom Karamarkom, a neki tvrde da za to postoji i dokumentacija koja to potvrđuje. Hrvatska javnost na ta pitanja nije dobila odgovor. 
Nakon takve gromoglasne tišine Tomislava Karamarka, moralno bi bilo da povuče svoju kandidaturu."

Komentara 77

Avatar madcap
madcap
13:43 06.05.2012.

Milinović je vrlo nervozan jer je shvatio, mada ne još i prihvatio, da je efektno izbačen iz igre. Kakamarko je novi predsjednik HDZ-a i sad sve te sitnice koje nabraja Milinović uopće nisu bitne. Ono što je bitno je da, sad kad Srbi imaju svoga Tomu, da Hrvati dobiju i svoga. Tako da vječna opozicija u Srbiji i Hrvatskoj može uspostaviti efektni dijalog da se još više poboljšaju odnosi u regionu.

TE
tester
14:08 06.05.2012.

iako karamarko nije čist po pitanju sukoba interesa dok je bio u bivšoj vladi, ovaj neandertalac nema pravo glasa, jer taj ima putra na glavi koliko ti srce želi. sjeća se netko nepotrebnog cjepiva za svinjsku gripu? sjeća li se netko crnog hdz fonda i oko 200 000 isplaćenih ovom neandertalcu? kakva smo mi pravna država kada se takvi likovi natječu za vođu stranke,a mjesto im je u zatvoru.

OB
-obrisani-
18:50 06.05.2012.

Kara (crni na turski) marko izvršio 3 udara na rvacku - i četvrti će, ako bude sreće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije