Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštro po ministru

Milinović okrivio Ostojića za smrt pacijenata u aferi Baxter

'15.05.2012., Zagreb - Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinovic napusta prostorije u sredisnjici stranke nakon sjednice Predsjednidstva.  Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Robert Anić/PIXSELL
09.01.2013.
u 13:39

Dodaje da ministar dezinformira kako je ukinuo privatni monopol te prelijevanje novca u privatne džepove, a da je istina da je uređaj PET CT za koje se hvali ministar nabavila prošla vlada.

– Vidljivo je da ministru Ostojiću glas drhti kada je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare kako bi opravdao dezinformacije koje plasira u medije. Kaže da sam bio na grafološkom testiranju, a istina je sljedeća; nisam ja bio na grafološkom testiranju nego dokument na moje inzistiranje, a testiranje je utvrdilo da je dokument mijenjan na desetak mjesta – kaže bivši ministar zdravstva Darko Milinović (HDZ).

Dodaje da ministar dezinformira kako je ukinuo privatni monopol te prelijevanje novca u privatne džepove, a da je istina da je uređaj PET CT za koje se hvali ministar nabavila prošla vlada.

– U vrijeme ministra Ostojića povećan je broj privatnih poliklinika ugovorenih s HZZO-om (dvije nove poliklinike). Podsjetimo se da je obećao raskinuti postojeće ugovore. Novoostvareni dug u prvih šest mjeseci ministra Ostojića od 1,398.000.000 kuna utvrdilo je upravno vijeće koje je imenovala nova vlada, a potpisao premijer Milanović – kaže Milinović.

– Na kraju, drhti li Rajku Ostojiću glas kada se želi vratiti u prošlost, zbog toga što se boji da se ne bi aktiviralo pitanje nabave CT-a za KBC Zagreb 2001. kada je on bio zamjenik ministra i vodio taj proces te je isti nabavljen zaobilazeći javni natječaj, za 2,2 milijuna kuna skuplji od najjeftinije ponude. Bilo bi dobro da odgovori kako je povezan interesno ili na drugi način s ljudima koji su zajedno s njim o tome odlučivali. Afera Baxter i dalje čeka na odgovor, kako su tada govorili, da je tada zamjenik ministra Rajko Ostojić odgovoran za tragediju koja se dogodila (smrt 24 pacijenta) s obzirom na to da je ukinuo odjel u ministarstvu koji je bio zadužen za reakciju kod incidentnih događaja. Gdje se u vrijeme incidenta nalazio? – pita se Milinović.

>> Milinović Ostojiću: Nek' ti proradi moral i daj ostavku!

Ključne riječi

Komentara 31

IB
iva.begovic
17:26 09.01.2013.

Evo što kaže Zakon o primopredaji vlasti: Čl. 3. Vlada kojoj prestaje mandat, dužna je Vladi koja stupa na dužnost podnijeti posebno izvješće o preuzetim, a nepodmirenim obvezama, do dana primopredaje vlasti. Znači ministar Milinović u odlasku s mandata bioo je dužan podnijeti posebno izvješće, a ministar Ostojić ga je trebao ispitati i revidirati u nekom kraćem roku od, evo, više od godinu dana.

Avatar madcap
madcap
18:20 09.01.2013.

Zašto je Milinović ovako nervozan, zna li tko? Dado, popij persen.

KI
kilm
14:57 09.01.2013.

Nimi je jasno zašto je polančec osuđen radi neke studije koju je platio oko petsto tisuća kn a ovi su platili nekoj konzultantskoj kući oko pet milijuna da frizira nešto što je bila obaveza ministarstava financija.ZAŠTO DORH odmah ne pokrene postupak protiv ove vlade koja neradi ništa da zaustaviove negativne trendove ova vlada se služi komunističkom demagogijom tj udbaškimmetodama da zabavlja mase i to sve u ime naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije