Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospić dobio MR

Milinović: Odricanje u krizi znači ljubav prema domovini

milinovic
Marko Čuljat/VLM
VL
Autor
Diana Glavina
05.07.2010.
u 13:13

Ministar Darko Milinović objasnio je da odluku o tome da Gospiću treba magnet nije donio on kao političar koji dolazi iz Like, nego je tako odlučilo stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva.

Opća bolnica u Gospiću dobila je svoju prvu magnetsku rezonanciju! Službeno je taj uređaj, vrijedan nešto više od 12 milijuna kuna, pustio u pogon potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović. Objasnio je da odluku o tome da Gospiću treba magnet nije donio on kao bivši ravnatelj ili političar koji dolazi iz Ličko-senjske županije, nego je tako odlučilo stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva.

Inače, Milinović je u svom govoru tražio od djelatnika bolnice kao i od svih okupljenih da pokažu razumijevanje u današnjoj kriznoj ekonomskoj situaciji u zemlji, kao što su bili spremni odreći se dijela plaće u vrijeme kada je postao ravnatelj bolnice koja je 1998. godine bila u iznimno teškoj financijskoj situaciji.

- Odricanje u vremenima kada je to nužno znači ljubav prema domovini - poručio je potpredsjednik Vlade.

Novi magnet u gospićkoj bolnici blagoslovio je don Anđelko Kaćunko.

Milinović je istaknuo da je svake godine više od tisuću pacijenata iz Like putovalo zbog snimanja magnetom najčešće u Zagreb ili u Rijeku, a od sada će pacijenti iz rubnih dijelova susjednih županija bez problema moći dobiti termin u gospićkoj bolnici. Milinović je naglasio da će magnet u Općoj bolnici u Gospiću rasteretiti liste čekanja u drugim medicinskim centrima te da će Ministarstvo i dalje raditi na skraćivanju listi čekanja i za pretragu MR-om. Danas se u prosjeku u Hrvatskoj na snimanje magnetom čeka oko 160 dana.

Magnet u Gospiću prvi je od ukupno četiri takva nova visokosofisticirana uređaja koji stižu u naše bolnice, i to u KBC Zagreb, Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu te u Opću bolnicu u Bjelovaru. Riječ je programu nabavljanja medicinske opreme koja je ukupno vrijedna 800 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 152

OB
-obrisani-
19:24 05.07.2010.

Ajme pa zato se on sav osušio od prevelike ljubavi prema domovini!

DU
Deleted user
14:27 05.07.2010.

jura911 Na nivou na kakvome polemiziraju pristalice dr. Milinovića jednostavno ne funkcioniram pa ću se suzdržati od komentara. Tvoj komentar govori sve o tebi, drago, pametno dijete. Čitaj knjige, obrazuj se, slušaj dobru muziku, pogledaj dobru kazališnu predstavu i onda ćeš moći formirati svoje mišljenje koje se ne dijeli u središnjici. Onda se javi pa ćemo razgovarati.

Avatar comparator
comparator
18:17 05.07.2010.

Nek se odriče onaj koji je pokrao i još uvjek debelo krade .Dosta mi je tih prozirnih floskula.Još u ratu sam vidio da se vlast ne trudi unaprijediti privredu nego je stalno u ekakvom neobjašnjivom paktu s krupnim kapitalom .Milinoviču ti si običan lažov ako tvrdiš suprotno.Što se tiće SDP-a ti ideolozi su pusti ko i njihov Goli otok.Svi oni samo glume i prilikom neke investicije kite se tuđim perjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije