Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trzavice

Milinović: Kosor nastoji nametnuti svađalački i rušilački faktor

milinović
Iva Vidović/VLM
03.04.2012.
u 20:30

Točka na "i" takvog vođenja stranke biti će 20. svibnja na našem izbornom saboru, poručuje Milinović.

Zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović prisustvovao je u Gospiću Izbornoj skupštini gradskog odbora Grada Gospića te odgovorio na nekoliko novinarskih pitanja vezanih za medijski sukob s Jadrankom Kosor.

Upitan da komentira poruke o nepoštivanju Statuta stranke, Milinović je kazao kako njezine izjave pokazuju kako bi zapravo vodila HDZ.

- Ako gospođa Kosor ne dopusti da imate svoje mišljenje vi ga ne smijete imati. Nažalost, ja sam to osjetio i na svojoj koži u protekle dvije godine. Jedna od njezinih odluka tj. zabrana je da ja budem u izaslanstvu Vlade na obilježavanju godišnjice "Krvavog Uskrsa" i smrti Josipa Jovića. Ja sam rekao to mi možeš zabraniti, ali mi ne možeš zabraniti da se pojavim na Plitvicama kao građanin i to sam i učinio, kazao je.

Smatra da je dolaskom na Plitvice dan kasnije, Kosor "na neki način zlorabila obilježavanje tog tragičnog događaja, možemo slobodno reći i za unutarstranačku borbu jer trebalo je tamo biti kad je bila cijela Hrvatska, a to je dan prije".

Kazao je kako ne pristaje na vođenje stranke na način na koji ga vodi Jadranka Kosor - zabranama istupanja i tome se do sada odupirao.
- Shvaćam da dolazi kraj takvom artokratskom vođenju stranke i shvaćam nervozu gospođe Kosor. Točka na "i" takvog vođenja stranke biti će 20. svibnja na našem izbornom saboru. Nakon toga svi će imati pravo govoriti o aktualnim zbivanjima. Sada zamislite da predsjednica stranke zabrani meni da govorim kritički o 100 dana nove Vlade, poručuje kandidat za predsjednika HDZ-a.


- Gospođa Kosor poručuje koliko ona zna da ja nisam mladež, no za podsjetiti je da sam ja bio mladež HDZ-a, da sam ušao od prvih dana od njezinog osnutka. Nije me Franjo Tuđman morao uzeti za ruku i dovesti u HDZ. Ja sam dakle u određenom periodu bio ta ista mladež i nitko mi ne može zabraniti da na području moje županije živim, djelujem i radim zajedno s tom mladeži i zajednicom žena i zato imamo ovakav izborni rezultatu u IX. izbornoj jedinici, odgovara na pitanje o kršenju Statuta stranke za koji ga je prozvala Kosor.

Smatra da unutarstranačka utrka nije poštena.
- HDZ-u treba integrativni faktor, a ne svađalački i rušilački faktor kakav nastoji nametnuti gospođa Jadranka Kosor. Naravno da nismo ravnopravni u borbi za čelno mjesto HDZ-a jer gospođa Kosor je, kao što znate, tek jučer osnovala svoj stožer, a do jučer je koristila stranački novac koji mi skupljamo iz članarina. Recimo zadnji primjer kada je otišla u iseljeništvo predstavljati svoj program i povela svoje najbliže suradnike i koristila stranački novac ili novac državnih obveznika. Naravno da ta bitka nije ravnopravna, ali i to će biti uzalud. Rekla je i sama gospođa Kosor, on je još uvijek moj zamjenik. Da, ali do 20.5. kada ću postati predsjednik Hrvatske demokratske zajednice.

Poručuje kako sutra na predsjedništvu stranke trebaju učiniti još jedan korak naprijed u stabilizaciji i integraciji HDZ-a, a nikakvim eksperimentima kao što su promjene načina unutarstranačkih izbora na sredini tog procesa jer je to "jednostavno demokratski neprihvatljivo".

Komentara 59

OB
-obrisani-
21:35 03.04.2012.

Predsjednikom HDZ-a postat će Milan Kujundžić koji najbolje kotira od svih kandidata. Darko Milinović aktivno sudjeluje u visokoj politici unutar HDZ-a zadnjih deset godina otkad je stranku preuzeo Ivo Sanader, dakle Sanaderov je kadar, osoba koja je bila ministar u Vladi. Vrijeme je da Sanaderovi ljudi odstupe s vrha stranke.

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
21:36 03.04.2012.

Vide nam budućeg premijera-poliglote, ha ha

OB
-obrisani-
23:56 03.04.2012.

Kad na stanovit način ostavljate dojam uspješna čovjeka, to može razjariti i magarca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije