Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava

Milinović o domu koji je izgorio: Vlasnica nije imala dozvolu!

požar u Bjelovaru (1)
Damir Špehar/Pixsell
Autori: Sonja Hoffman, M. Zrinjski/VLM, Darko Marčinković
08.10.2011.
u 12:00

U potkrovlju kuće Draženke Habdije bilo je osmero štićenika. Do jednog se nije moglo.

Privatni dom za starije i nemoćne osobe u Bjelovaru koji je u subotu zahvatio požar u kojem su život izgubile četiri osobe, a jedanaest ih je ranjeno, ilegalan je! Kazao je to jučer ministar zdravstva Darko Milinović.

– Utvrdili smo da taj dom nije upisan u registar za domove MZSS, da nema dozvolu za rad, što znači da je riječ o ilegalnoj instituciji – rekao je ministar, dodajući da ni jedan od štićenika u spomenuti dom nije otišao preko uputnice Ministarstva, što znači da im MZSS nije plaćalo smještaj u toj instituciji.

– Sve ostale radnje koje trebaju biti poduzete su u nadležnosti policije i DORH-a – naglasio je ministar Milinović.

 Željko Jambrek, županijski zapovjednik Vatrogasne zajednice, komentirajući nezapamćenu tragediju u kojoj su život izgubile dvije žene i dva muškarca od kojih je jedan iz Zagreba, a ostali su iz Bjelovara, kazao je:

– U 35 godina vatrogasnog iskustva takvo što se nikada nije dogodilo. Istina, bilo je dosta požara prouzročenih udarom groma, no nikada s tako tragičnim posljedicama – kazao je Jambrek. Dodao je i da je u potkrovlju u vrijeme izbijanja požara bilo osam osoba.

– Do jedne osobe, nažalost, nije se moglo odmah doći te je zahvaćena požarom i također je kasnije smrtno stradala – kazao je Jambrek.

Požar je, napomenuo je, unatoč obilju lako zapaljiva materijala kao što je lamperija i drveno stubište, brzo stavljen pod nadzor i ugašen.

– Bilo je strašno, odjednom je grunulo kao iz topa, takvu eksploziju nikada nisam čula – još uplašena ispričala je Bara Topljak (82) iz postelje bjelovarske bolnice, jedna od 16 osoba trenutačno zbrinutih u bolnici.

Živko Slijepčević, glasnogovornik Županijskog odvjetništva u Bjelovaru, potvrdio je da su zatražena dodatna vještačenja i obdukcija tijela. Draženka Habdija, vlasnica doma, kazala je da su štićenike preselili u Kotorsku još 20. rujna iz doma “Moj mir” u Šufflayevoj ulici.

– Dom “Moj mir” ima svu potrebnu dokumentaciju, a ovdje smo samo privremeno preseljeni zbog adaptacije doma u Šufflayevoj ulici – kazala je Habdija.

U bolnicu su po neke štićenike došle obitelji, dok će ostali biti zbrinuti u Domu umirovljenika. Grom koji je izazvao požar najvjerojatnije je udario u gotovo sedam metara visok stup na krovu kuće na čijem su vrhu bile pričvršćene dvije televizijske antene.

Komentara 47

DO
doktorica
14:18 08.10.2011.

biznis sa privatnim domovima cvjeta,a stari i nemoćni su prisiljeni plaćati preskupo,jer ih država ne želi iako su cijeli život izdvajali za nju!

Avatar dariodario551
dariodario551
14:31 08.10.2011.

Ma država ih treba samo da bi dali glas za HDZ

Avatar oprosnica-za-kriminalce
oprosnica-za-kriminalce
10:30 09.10.2011.

Budući da se radi o kriminalcima i budući da se ovo desilo u Rvackoj, Predviđam kaznu za počinitelje u iznosu od 20 kuna uz odgodu plaćanja od 200 000 godina. Idemo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije