Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije se osigurao

Milijun kuna štete zbog otkazanog koncerta R. Stonesa u Zagrebu

\'NEW YORK - MAY 10:  Mick Jagger (L) and Keith Richards of The Rolling Stones perform onstage to announce a world tour at the Julliard Music School May 10, 2005 in New York City.  (Photo by Scott Gri
Reuters/PIXSELL
27.04.2012.
u 20:00

Za dirigenta Sašu Britvića tužiteljstvo traži da ga se zbog nesavjesnog poslovanja kazni s uvjetnom kaznom

Dirigentu Saši Britviću, bivšem ravnatelju Koncertne direkcije Zagreb, započelo je suđenje u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu pod optužbom da 2006. nije ishodio policu osiguranja za pokriće troškova u slučaju otkaza koncerta slavnih Rolling Stonesa, koji se trebao održati 5. srpnja 2006. Kako je bend otkazao koncert zbog bolesti Keitha Richardsa, Koncertna direkcija Zagreb, kojoj je Britvić tada bio ravnatelj, oštećena je za čak 956.306 kuna.

Traže uvjetnu kaznu

Za dirigenta Sašu Britvića, sina jednog od najpoznatijih tekstopisaca Drage Britvića, tužiteljstvo traži da ga se zbog nesavjesnog poslovanja kazni s uvjetnom kaznom od godinu dana zatvora uz rok kušnje od dvije godine. U optužnom prijedlogu se Britviću na dušu stavlja da je kao ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb preuzeo obvezu prema sklopljenim ugovorima da će Direkcija kao organizator koncerta ishoditi policu osiguranja za pokriće troškova u slučaju otkazivanja koncerta zbog bilo kojeg razloga. Britvić je radeći na pripremi koncerta angažirao novac Koncertne direkcije Zagreb u iznosu od 1,35 milijuna, a nije ishodio policu osiguranja. Tužiteljstvo smatra da je, držeći da Direkcija neće pretrpjeti štetu, bio svjestan da je na taj način postupao suprotno sklopljenim ugovorima.

Duško Ljuština svjedok

No, koncert je otkazan zbog bolesti gitarista K. Richardsa koji je tijekom odmora u Fidžiju pri padu s kokosova stabla ozlijedio glavu, a oporavak je potrajao pa je zagrebački koncert odgođen. Saša Britvić je danas pred sutkinjom Jasnom Zoretić Rendulić poručio da se ne osjeća krivim.

- Želim koristiti svoje zakonsko pravo da se branim šutnjom, a obranu ću iznijeti na kraju postupka - kazao je Saša Britvić. U slučaju osuđujuće presude, nije navedeno tko će nadoknaditi gotovo milijun kuna štete Koncertnoj direkciji Zagreb. Sljedeći put bit će saslušan kao svjedok Duško Ljuština, na okolnost organizacije planiranog koncerta, te promotor koncerta Marijan Crnarić.

Komentara 20

CA
car099
20:21 27.04.2012.

super. za milijun kuna štete samo uvjetna kazna ...

BA
baniček
20:25 27.04.2012.

ni ja ga ne bih kaznio za toliko mali iznos.

AC
actros
23:16 27.04.2012.

oziris neznam gdje zivite ali bilo bi dobro pogledat kartu, dokuda se prostire balkan, mozda ste stvarno obuhvaceni, pogledajte kartu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije