Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronašli joj pisma

Milijarderka tvrdila da zna tko je ubio švedskog premijera '86.

Hans i Eva Rausing (1)
Reuters/Pixsell
30.08.2012.
u 09:22

Rausing je prije smrti u emailovima novinaru Wallu napisala kako zna tko stoji iza ubojstva švedskog premijera Palmea koji je ubijen 1986. godine te da je motiv za ubojstvo bio financijske prirode

Nedavno preminula supruga vlasnika Tetrapaka Eva Rausing tvrdila je da zna tko je ubio švedskog premijera Olofa Palmea. Rausing, koja je umrla prošlog mjeseca, te je tvrdnje iznijela je u e-mailu novinaru Gunnaru Wallu u lipnju 2011., piše The Local.

– Naravno da sam u početku bio iznenađen i sumnjičav, rekao je Wall za švedske novine Dagens Nyheter.

''Moje ime je Eva Rausing i udana sam za Hansa K. Rausinga. Nedavno sam saznala od muža s kojim sam u braku 20 godina, da XX stoji iza ubojstva Olofa Palmea. Moj muž je to saznao slučajno prije mnogo godina i to je na njega vrlo loše utjecalo. Mislim da znam gdje je skriveno oružje kojim je počinjeno ubojstvo'', napisala je Rausing, a prenosi DN.

Rausing je kazala Wallu kako je motiv za ubojstvo isključivo financijske prirode te da je poslovni čovjek koji stoji iza ubojstva smatrao da švedski premijer predstavlja prijetnju njegovu poslu. Dodala je i da se boji tog čovjeka. Wall i Rausing razmijenili su još nekoliko e-mailova prije nego što je prestala odgovarati. Novinar je objasnio kako njene tvrdnje nisu bile toliko čudne s obzirom na to da je Palme, predsjednik Socijal-demokratske stranke, imao žestoke protivnike u industriji.

Eva Rausing predozirala se prošlog mjeseca. Britanska policija pronašla je podatke o ubojstvu švedskog premijera prilikom pretrage njezinog računala. Švedske vlasti potvrdile su da istražuju nove informacije o ubojstvu koje su dobili od britanske policije, ali nisu htjeli iznijeti detalje o istrazi.

Švedski premijer Olof Palme ubijen je u Štokholmu u veljači 1986. Njegovo ubojstvo nikada nije razjašnjeno.

 

Komentara 3

BO
Bogodol
14:12 30.08.2012.

Što ova priča nakon ovoliko godina kad su Jugoslavenske tajne službe odmah riješile slučaj i to prikrpile Hrvatskoj emigraciji, o tome su sve tiskovine pisale pa i VL, molio bih da se prisjete i pogledaju u svoj pismohran.U državi u kojoj smo živjeli sve što bi se desilo loše u svijetu odmah su bile krive Ustaše iz Hrvatske Emigracije.Volio bih da izađe na vidjelo tko je zapravo ubio Palmea pa da se potvrde ova lažna podmetanja UDBE Hrvatskoj Emigraciji.

DZ
dzukaficuka
23:57 30.08.2012.

Pa onda zna i ko je Kenedija ha ha ha .Pijani Milijarder ha ha ha

MG
mmiro1000@gmail.com
07:24 31.08.2012.

Mozda zivi u Zagrebu Udba ga natjeral da nacini to zlo i danas je zasticena zivotinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije