Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLI KOBNO PUTOVANJE

Milijarder umalo sa sinom završio na Titanu: 'Nudio mi je snižene karte i uvjeravao da je sigurno'

Foto: Jay Bloom/Facebook
23.06.2023.
u 14:09

Bloom je izrazio zabrinutost za sigurnost u podmornici, no Rush ga je nastojao umiriti. "Naravno da postoje rizici, ali sigurnije je od leta u helikopteru ili čak ronjenja" rekao mu je

Financijer iz Las Vegasa Jay Bloom podijelio je na svom Facebook profilu ispovijest u kojoj priznaje da je sa svojim sinom Seanom skoro završio u podmornici Titan koja je ubrzo nakon zarona implodirala nedaleko od mjesta na kojemu je potonuo Titanik.

"Odlučio sam podijeliti svoje poruke sa Stocktonom Rushem, direktorom i osnivačem OceanGatea" započeo je milijarder. Prema porukama, Rush je Bloomu u veljači po sniženoj cijeni od 150.000 dolara ponudio dvije karte za zarone u svibnju koji su odgođeni zbog lošeg vremena na 18. lipnja, datum kobnog putovanja s kojeg se turisti nisu vratili.

Bloom je izrazio zabrinutost za sigurnost u podmornici, no Rush ga je nastojao umiriti. "Naravno da postoje rizici, ali sigurnije je od leta u helikopteru ili čak ronjenja. U civilnim podmornicama nije bilo ni jedne ozlijede u posljednjih 35 godina" napisao je.

U SMS porukama koje su izmijenili, Bloom je naveo da je njegovog sina strah jer je njegov prijatelj istraživao što sve može poći po zlu u podmornici. Seana je zabrinjavao potencijalni napad kita ili divovske hobotnice. Kako bi ga umirio, Rush je odgovorio da zbog ogromnog tlaka nikakvo živo biće dovoljno veliko da ga ošteti ne može prići Titanu.

"Posljednji put kada sam vidio Stocktona bio je 1. ožujka. Odveo me na izložbu Titanika u Luxoru i onda smo pričali o zaronu, uključujući i sigurnost. On je bio apsolutno uvjeren da je to sigurnije nego prijeći ulicu" prisjetio se Bloom.

Naposljetku, rekao je Rushu da zbog vlastitog rasporeda neće biti u mogućnosti putovati podmornicom do sljedeće godine, a karte koje su trebala pripasti njemu i njegovu sinu otišla su u ruke Shahzade Dawooda i njegova 19-godišnjeg sina Sulemana. "Sutra nije obećano, iskoristite maksimalno današnji dan", zaključio je Bloom u svojoj objavi.

VIDEO Teta mladića (19) koji je poginuo u podmornici: 'Bio je prestravljen, nije htio ići, ali pristao je da udovolji ocu'

Ključne riječi

Komentara 24

SE
Serđo23
15:15 23.06.2023.

Od kada su po dogovoru uništili Uljanik i 3. Maj , ljudi se voze u starim bojlerima !

DU
Deleted user
14:50 23.06.2023.

Nego kako se odvija proces istrage i sankcioniranja ilegalne trgovine afričke djece preko Hrvatske ?

GO
goran2hr
17:18 23.06.2023.

Iako mi je sama priča oko tragedije Titanica zanimljiva, osobito što se tiče tehničkih pitanja i postupanja prigodom tog događaja, samo spuštanje do tog broda (baš kad bi i imao te novce) izgleda mi pomalo morbidno. Kao da bi se iz radoznalosti uvlačio u nečiju grobnicu. Nekako, pustiti ih na miru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije