Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA KNJIGA

Komisija o Stepincu zbližit će Katoličku i Pravoslavnu crkvu

Mile Bogović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
15.10.2015.
u 13:52

Autor knjige rekao je da osjeća odgovornost da progovori o izvoru kleveta kojima se ocrnjuje svijetli lik bl. Alojzija Stepinca

Komisija Katoličke crkve i SPC-a o kardinalu Stepincu koju je osnovao papa Franjo može biti dobra za zbližavanje dvaju naroda i dviju crkava, rekao je gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović predstavljajući knjigu “Rivellijeva zavjera laži: Bl. A. Stepinac i Srpska pravoslavna crkva” dr. Jurja Batelje, postulatora kauze za proglašenje svetim kardinala Stepinca.

– Ne vidim teškoću u tome da se otvoreno iznesu i prigovori na Stepinčev rad, ali da to bude obrazloženo objektivnim činjenicama, a ne štetnim ideologijama i starim mitovima. Uvjeren sam da nam nije ni potrebno ni uputno “popravljati” objektivne činjenice kako bi se sačuvao lik Alojzija Stepinca. Bl. Stepinca nije potrebno time štititi – rekao je biskup Bogović, dodavši kako je inicijativa Svete Stolice da se srpsko-pravoslavna strana upozna s tom materijom veoma korisna.

Autor knjige rekao je da osjeća odgovornost da pred crkvenom i svjetovnom javnošću progovori o izvoru kleveta kojima se ocrnjuje svijetli lik bl. Alojzija Stepinca.

– Sadržaj moje knjige je odgovor na lažne tvrdnje talijanskog autora Marca Aurelija Rivellija u odnosu na nadbiskupa Stepinca – rekao je Batelja.

>> Stepinčeva brata bliskog komunistima 1943. ubili su Nijemci

>> Ne bojte se, papa ne želi ponovno suđenje Stepincu

Komentara 33

BA
bakulušić
14:52 15.10.2015.

Zahvaljujući još jednom mučeništvu blaženog Alojzija, istina će početi izlaziti na svjetlo dana. Tada će mnogima biti neugodno. Naravno, samo onima koji imaju obraze. Neki će, nažalost, umrijeti u zabludi koja im je utisnuta u um i srce.

Avatar pora
pora
16:12 15.10.2015.

istinske crkvene bozije sluge pravoslavne crkve dobro znaju i postuju lik i dijelo alojza stepinca.... politicki popovi su druga prica !!

CR
CROLINDA
11:16 16.10.2015.

"blago" onom ko se s njima zbliži - nikada se oni neće promijeniti kad - nikad baš nikad - ni promijeniti ni priznati istinu ni postiditi za zlo i laži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije