Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozadina trgovine

Milanu Bandiću Vukovar je osigurač za vlast u Zagrebu

Milan Bandić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/2
26.08.2015.
u 20:00

Izvori bliski HDZ-u kažu da čelnik hrvatske metropole koketira s ljevicom jer je opterećen pravosudnim aferama

Prelazak vijećnice vukovarskog HDZ-a u okrilje stranke Bandić Milan 365 u središnjici HDZ-a doživjeli su kao podmukli udar zagrebačkog gradonačelnika. Iako nisu u koaliciji, HDZ u zagrebačkoj Gradskoj skupštini zapravo drži većinu Bandiću. Drugim riječima, HDZ je u Zagrebu, nakon što je Bandićeva Nezavisna lista raskinula koaliciju s HSLS-om, HSS-om i HSU-om, mogao rušiti Bandića, a on im je sada “zahvalio” otimanjem vijećnice u Vukovaru.

U HDZ-u su svjesni da je Bandić u Vukovaru s bivšom HDZ-ovom vijećnicom Mirjanom Semenić-Rutko odigrao kako bi mu Vukovar bio osigurač za Zagreb. Naime, u Vukovaru HDZ-ova većina u Gradskom vijeću sada, osim o HDSSB-ovki Slavici Jelinić, ovisi i o prebjegloj bandićevki. U svakom trenutku Bandić, teoretski, može zaprijetiti rušenjem HDZ-ove većine osjeti li da mu HDZ u Zagrebu okreće leđa. Vrlo vjerojatno se ništa od toga neće dogoditi, ali izvori bliski HDZ-u smatraju kako je Bandić, opterećen optužnicama i istragama, počeo koketirati s ljevicom, konkretnije s vladajućim SDP-om.

Ima logike da u slučaju pravosudnih problema svatko želi biti bliži vladajućima nego oporbi koja nema mehanizme niti informacije potrebne pravosudnom nevoljniku. Ima i smisla da je Bandiću bio potreban osigurač u Vukovaru ako je HDZ uvjeren da se “odmetnuo” od njih i okrenuo ljevici. Izvori bliski HDZ-u povlače paralelu između Bandića i Branimira Glavaša, lidera HDSSB-a. I za njega kažu kako se zbog svojih pravosudnih dramuleta odmaknuo od HDZ-a i bliži je ljevici. I Glavaš je, kažu nam u HDZ-u, tražio od svoje vijećnice da ne podržava HDZ, ali ona je to odbila.

– Sve što Bandić radi, radi zbog vlastitog održanja jer mu je sloboda u pitanju – rekao nam je izvor blizak vrhu HDZ-a.

Kao što Mirela Holy te Ivo Josipović i Radimir Čačić na ljevici i lijevom centru grizu glasove SDP-u, tako u HDZ-u Milana Bandića na desnom centru doživljavaju kao Milanovićeva igrača.

>> Mirjana Semenić Rutko napustila HDZ i prešla u Bandićevu stranku

Komentara 6

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
23:43 26.08.2015.

. ..Made in-Ovo je tipična HDZ -Vladimira Šeksa kuhinja tj.preko ovog"prebjega"HDZ-Mirjane Rutko u Bandić 365.Šeks je dao zaštitu Bandiću u Zagrebu zbog sudskih procesa te bitno je napravio pomutnju Glavaševom HDSSB-u u možebiti trgovini sa SDP-om odnosno HDZ vrši pritisakk na Glavaša da HDSSB uđe sa njim u diLL SDP-u iza leđa. ..P.S.Ali kad sve izračunamo HDSSB-Slavica Jelenić je i dalje glavna faca u Vukovaru. ..E=mc2. ..

Avatar links
links
06:35 27.08.2015.

Lopina ce pobijediti jedino u Remetincu, bandit populisticki seljacki

DU
Deleted user
07:54 27.08.2015.

Tja, kaj se more. Naš Bandić Miki velik je dobrotvor i humamist - s tuđom lovom. Preostaje nam jedino nadati se da će takvom dobrotvorstvu i humanizmu jednom neminovno doći kraj. Sjetimo se slučaja našega velikog vođe, učitelja i usrećiteljaa Sanader dr. Iveka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije