Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izlazak iz krize

Milanović: Sa štednjom i oštrim rezovima je gotovo!

Zoran Milanović
Borna Filić/PIXSELL
01.03.2013.
u 13:18

Milanović tvrdi da, bude li HNS inzistirao na tome da se ne slaže s porezom na nekretnine, zbog toga neće rušiti koaliciju jer to nije Vladin "kapitalni projekt".

Premijer Milanović rekao je na konferenciji za novinare da su odnosi u koaliciji "odlični", a da se spor između SDP-a i HNS-a vodi samo oko poreza na nekretnine.

Milanović tvrdi da, bude li HNS inzistirao na tome da se ne slaže s porezom na nekretnine, zbog toga neće rušiti koaliciju jer to nije Vladin "kapitalni projekt". Naglasio je da će svojim partnerima iz HNS-a uporno objašnjavati što žele tim zakonom i da će im održati još jednu prezentaciju.

– Mi u SDP-u objašnjavat ćemo stvari. Nećemo ugrožavati koaliciju zbog zakona na nekretnine, no objašnjavat ćemo svojim partnerima svoje stavove – rekao je Milanović te dodao da Hrvatska neće biti ugrožena zbog poreza na nekretnine.

Milanović nije želio komentirati hoće li se morati plaćati odšteta investitoru ako padne projekt Golfa na Srđu. Njegov je stav da je referendum raspisan "šest ili sedam godina prekasno". 

– Da sam Dubrovčanin, vjerojatno bi i sam bio za referendum, jer je to projekt koji definira sudbinu grada – kazao je Milanović te dodao da čak i ako projekt na kraju ne bude realiziran, investitor vjerojatno neće previše izgubiti, jer je "godinama kupovao visokovrijedno zemljište".

Osvrnuo se i na krizu te istaknuo da je "naš problem u rastu, više nego u štednji"

– Sa štednjom je gotovo, vrijeme je za ulaganje – naglasio je premijer i dodao da je gotovo s oštrim rezovima.

>>Vesna Pusić: HNS je stabilan partner i ne izlazi iz koalicije

Komentara 74

DA
danac
16:02 01.03.2013.

a sta je vas kapitalni program.....ostati na vlasti minimalno tri godine a poslije ko ga sisa. vi i sami znate da ste za jednokratnu upotrebu,ali znate da ako se ne napravi nista,hrvatska je bankrot.i vi opet na svom.svakako je vas malo koji ste je zeljeli..ostavke nesposobna gospodo i trazite pomoc zapada da vam pomogne.

KP
KPJ.p2p.SDP
18:04 01.03.2013.

...sa štednjom i rezovima je gotovo.... ...nastavljamo poslije lokalnih izbora....mmda...

Avatar MK
MK
15:53 01.03.2013.

Milanović: Sa štednjom i oštrim rezovima je gotovo - sada cemo guliti mukom stecenu imovinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije